Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt nem szabad...

Terhesség alatt nem szabad háton aludni?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok, nagyon rosszul alszom. Próbálok oldalt aludni de arra ébredek, hogy el zsibbadtam. Háton és hason szerettem aludni. Azt hallottam nem szabad háton aludni mert egy ért nyomok és nem kap oxigént a baba.
2008. szept. 8. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább az előrehaladottabb terhességben érvényes, amikor már van súlya a pocaknak, mert a több kilós teher elnyomhatja az ereket és az idegeket, de Te még nyugodtan aludhatsz háton.

39 hetes kismama

2008. szept. 8. 09:41
 2/9 anonim ***** válasza:
28%
Nem nem SzAbAd...hanem egy idő után oly csehül érzi magát úgy az anya is, hogy esze ágában sincs úgy feküdni!!! Ilyenkor segít a sok sok** vagy szopipárna hát mögé, poci alá.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2008. szept. 8. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia. Én is ezt hallottam, bár csak előrehaladottabb terheseknél. De akkor hogy aludjak? 28 hetes vagyok, hason nem tudok már aludni, ha oldalt fekszem rugdalja az oldalamat a baba, háton meg elnyomódik az az ér. Ezért én megtanultam félig ülve aludni. Használd még ki hogy nincsenek ilyen gondjaid, és aludj úgy, ahogy jól esik. Szép babavárást!
2008. szept. 8. 09:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Aludj úgy ahogy jólesik.Én félig hason is szoktam meg háton is,34 hetes vagyok,semmi bajunk.Ha valami rossz a babónak úgyis jelez a későbbiekben.Pl.nekem a jobb oldalt nem bírja este(rugdos),de reggel ha arra fordulok nem szól.:-)
2008. szept. 8. 10:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még kényelmes a hátonalvás. Úgyis szól a baba, ha nem jó neki valami. De tényleg, te még használd ki, hogy úgy alszol, ahogy akarsz!! Minden jót, üdv 27 hetes kismami
2008. szept. 8. 10:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, a háton alvásnál a súly (baba) elnyomhat egy aortát, ami rosszulléthez vezethet először nálad, aztán a babánál. De ezt nyilván észrevennéd. Nekem sajnos már nem megy, nagy a babám és pár párs háton fekvés után már alig kapok levegőt.

Egyelőre aludj úgy, ahogy kényelmes, aztán pedig majd jelez a szervezeted vagy a baba, hogy lenne a jó.

2008. szept. 8. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

A 30. héttől nem szabad hanyatt feküdni.

Nekem már a 25. héttől kényelmetlen volt hanyatt.

De te még nyugodtan feküdhetsz úgy. Használd ki, amíg még lehet.

2008. szept. 8. 10:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget aranyosak vagytok! :-)

Mindenkinek Boldog babavárást és babázást kívánok! :-)

2008. szept. 8. 11:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgy aludj, ahogy neked kényelems. Én a 25. hétig hason is, hanyatt is aludtam, aztán már csak oldalt, és háton volt kényelmes. Érezni fogod, hogy mi a kényelmes neked és ababának. Használd ki, hogy tudsz aluni, mert nagy pocakkal már sokkal nehezebb.

39 hetes kismama

2008. szept. 8. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!