Melyik a legjobb terhesvitamin?
Amit természetes úton viszel be. Olyan bio ételek fogyasztása, ami tele van vitaminnal.
De terhesség alatt leginkább a folsavnak kell megfelelö mennyiségben lennie, de ez minden vitaminban van. Legjobb nem létezik, ahogy rossz sincsen. AMit a patikákban lehet kapni mindegyik jó.
Igen, valóban az, amit friss zöldségekkel gyümölcsökkel viszel be, ez tud a lehető leghatékonyabban felszívódni.
A készen kapható vitaminok közül nekem a Hipp Natal jött be, ami olyan, mintha multivitamint innál, és mellé kiegéeszítésnek folsav, és magnézium, meg néha C itamin, és szelén.
A Femibiont is nagyon szokták szeretni. Gravidáról, Elevitről sokszor hallottam, hogy hányingert, hányást okozott, valószínűleg a túl sok vitamin sem jó, főleg nem egyben bevéve.
Érdekes, mert én nem vagyok vérszegény, de az orvosom az első 12 hétre 1-2*3mg folsavat kért, hogy szedjek mind a két terhességem esetében. Utána elhagyható volt, rendes táplálkozás mellett max multivitamin néha, vége felé magnézium.
Terhesség előtt pedig a teljes Bkomplex javasolt, nem csak a folsav.
Téves az előző.
A helyes kombináció: ELEVIT + folsav.
Amúgy kis eséllyel, de borítékolható a nyitott gerinc és a mongolidióta / down kór.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!