Hol találom meg, hogy negatív vagy pozitív a toxoplazma szűrésem?
Figyelt kérdés
Elvileg 9 hetes voltam, amikor ezt szűrték! Akkor nem mondott semmit a védőnőm és akkor nem is tartottam annyira fontosnak! Most viszont megvágtam magam, miközben a nyers csirkehúst készítettem elő az ebédhez! Rögtön kimostam a sebet (felületi sérülés csak) és alkohollal lefertőtlenítettem, utána már csak kesztyűben nyúltam a húshoz!
Most átnéztem a papírokat és nem találok konkrét utalást arra, hogy szűrték e ezt nálam! Azon a lapon ír ellenanyagról, amelyiken a vércsoport megállapítás is van! Csak ennyit, hogy ellenanyag negatív, Indirect Coombs negatív! Ez a toxoplazma szűrés eredménye? Ha igen, akkor most nagyon kell aggódnom igaz?!
2008. szept. 7. 13:35
1/4 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy most 20 hetes vagyok!
2008. szept. 7. 13:41
2/4 anonim válasza:
a toxoplazmát külön papíron kell megkapnod. mindig annak küldik ki az eredményt, akitől a beutalót kaptad. ilyeneket kell találnod a papíron: IGA, IGG, IGM. De a leleten mindenképpen feltüntetik, hogy ez toxoplazma szűrés.
3/4 anonim válasza:
az ellenanyagszűrés teljesen más, semmi köze a toxohoz. szerintem ezt nem szűrték nálad, különben kaptál volna értesítést.
4/4 anonim válasza:
Ha nem kérted külön a beutaló elkészítésénél, hogy szeretnél szűrést a toxoplazmózisra is, akkor biztosan nem csinálták meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!