Nagyon erős bélmozgás, vagy terhesség?
Ezt nevezik mifelénk fantommozgásnak. A belső szerveid rendeződnek vissza, plusz a hormonoktól feltankolt szervezeted alapból is generálja, mert megszokta a magzat mozgását. Tulajdonképpen ez az agyban játszódik le, néha még a belső szervek rendeződése sem kell hozzá - a szülés folyamán a testedet trauma érte, kiszakították belőle a magzatot, amelyet a sajátjaként kezelt. Ezért generál mozgást.
Fura dolog ez, nekem is volt, az én lányom is 9 hónapos volt akkor. Ha a hasamra tettem a kezem, még a "rugdosást" is éreztem, nagyon durva volt.
A nőgyógyászom magyarázta el ezt, és hozzátette, hogy akinek pl. levágják a lábát, hosszú időn, akár éveken keresztül is próbálja mozgatni a nem létező lábujjait, és el is hiszi, hogy mozgatja, mert ÉRZI.
Durva. És ugyanez a helyzet a magzattal, a test azért táplálja, mert szerves részének érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!