Akiknek elsőre összejött a baba!?
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni a kedves anyukáktól, akiknek mindjárt az 1. hónapban, vagy a 2. hónapban összejött a baba, hogy konkrétan mit tettek azért?
Minden részlet érdekel. Köszönöm szépen!
( Mi is babát szeretnénk ) 26/L
Én tervezős vagyok. Kisfiam születéye utàn nem àllt vissza rendszeresen a ciklusom, voltak kilengések. Mikor felmerült a kistesó kérdés, hogy majd szeretnénk kb 1 év múlva, elmentem orvoshoz (amúgy is aktuàlis volt), ahol megemlìtettem az orvosomnak 1-2 problémàt,.mint pl. pecsételő és elhúzódó vérz3s, tejcsorgàs. Hormonsor utàn kiderült, nagy eltérés nincs, de azért kaptam Bromocriptint, hogy az majd helyretesz. Nos, fél év utàn semmi eredmény.nek volt. Elkezdtem gyógyszer helyett a cickafark-palàstfű teàt, szedtem vitaminokat szedni (mondjuk ez nàlunk egyébként is szokàs), mértem ébredési hőt, màr akkor hasznàltam ovutesztet, hogy làssam, hogy alakulnak a dolgok. A tea+vitaminok szépen rendbetettek, 2. próbàlkozós hónapban megfogant a baba. Nekem bejött a màs szerint stresszelés-szerintem csak tudatossàg. Semmi értelme nem lett volna próbàlkoznunk tea előtt, ovulàció nélküli, vagy 7-8 napos luteàlisos ciklusokkal.
Nem keseredtem volna el, ha nem jött volna ilyen koràn a baba, de egyszerűen megoldàst kerestem.
Ha normàlis ciklusaim lettek volna, úgy, hogy nincsenek gyanús tüneteim, akkor csak vitamint szedtem volna. Az ovuteszt pedig azért volt érdekes, mert kisfiú mellé most kislànyt szerettünk volna, majd meglàtjuk, sikerült-e.
A kisfiam megszakìtàsos módszer mellett fogant.
Persze mi is figyeljük az ovu időszakot. Naptárat is vezetek fèl ève.
Csak èn már kissè túlzásokba estem.
Azt vettem èszre,hogy folyton erről olvasgatok... Gondolataim is a baba körül forogtak. Majd ezutan igyekszem ezt nem ìgy tenni. Jön amikor jönnie kell. :)
Gyógyszer abbahagyása után, még jóval a gyerekvállalás előtt nem jött meg sokáig, kiderült a PCOs, változtattam az étrenden, tornáztam, vezettem a ciklusomat, és közben elég sok gyerekvállalással kapcsolatos dologba botlottam, ami a fentiekhez kapcsolódott. Aviva tornáztam, ittam a ciklus második felétől a palástfű teát, még a Jónás-napot is bevetettük ugyanazon a cikluson belül, de mikor negatív lett abból a teszt, akkor éreztem, hogy lazítani kell, és utána lévő későbbi peteérésből fogant meg a baba. A gyertyaállást is bepróbáltam még mellé:) Lelkileg nyitottabbnak éreztem akkor magam, és lement rólam az adott ciklus első 2-3 hetére jellemző stressz, amikor nagyon akartam, hogy sikerüljön.
Hőmérőzést, ovutesztet nem használtam.
Nem értem a pontozókat. Biztosan nekünk is csak szeretni kellett volna egymàst, amikor jólesik, aztàn akkor peteérés nélkül meg alacsony progeszteronnal is összejött volna a baba. Úgy 1 év alatt. Vagy vetéltem volna néhànyszor. Az tényleg sokkal sokkal stresszmentesebb, mint ahogy csinàltuk.
A fent emlìtett spontàn módszer annak hasznàl, aki rendben van. Kezeletlen PCOS, pajzsmirigy gondok, alacsony progeszteron, magas prolaktin, stb. mellett érdemes odafigyelni, ha nem akarjuk évekig a gólyàt vàrni.
Na, most lehet pontozni.
Kedves 17. válaszoló, én sem értem a pontozásokat!! (Én jó pontot adtam).
Egyetértek veled, mert akinek nehezebb valamilyen oknál fogva, jobban oda kell, hogy figyeljen mely napokon vannak együtt, és esetleg egyéb praktikák.
NE foglalkozz mással. Nekem sokat segítettél!! :)
Én nem hittem hogy hamar összejön de második hónapban sikerült.
Igazából rákészülésnek elkezdtem magneB6ot és jódot szedni.
Folsavat pont akkor kezdtem amikor kiderült.
Rá nem görcsöltünk eleve úgy álltam hozzá hogy biztos sokára jön össze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!