Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire szükséges pontosan...

Mennyire szükséges pontosan betartani a védőnőtől kapott táblázatot, amin az szerepel, hogy hányadik hét között milyen vizsgálatok vannak?

Figyelt kérdés
Ez az első terhességem és a neten azt olvastam, hogy a 12. hét előtt érdemes a vércsoportos vizsgàlatot elvégezni. Első laborban voltam, viszont ma derült ki, hogy a beutalómon nem volt rajta a vércsoportos vizsgálat. Így ma kértem beutalót, de a 12. hétről "lecsúsztam". Most 15 hetes vagyok.
2015. aug. 17. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:

A vércsoportod nem fog megváltozni attól, hogy nem akkor csináltatod, amikorra be van tervezve. :)

Egyébként a terhesség alatt összesen legalább háromszor letesztelik a vércsoportodat és az ellenanyagot.

2015. aug. 17. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Először 10 hetesen voltam védőnőnél, nekem pl azt mondta csak vizeletvételre menjek egyelőre. 14 hetesen kellett visszamenni hozzá, csak akkor küldött vérvételre meg vércsoportmeghatározásra. Nem is hiszem, hogy olyan sok múlna azon a pár héten.
2015. aug. 17. 19:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy. 28 hetes vagyok, egyszer voltam eddig nála. Nah, ez sem egészen így szerepel azért a táblázatban :) megcsináltatod, amikor lesz időd, ne stresszelj rajta!
2015. aug. 17. 20:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem a vércsoport vizsgálatot a kórházban csinálták meg, amikor a terminuson befektettek, mert még nem indult meg.
2015. aug. 17. 20:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Vércsoport és ellenanyag szint meghatározás kétszer van a terhesség alatt normál esetben.Ha viszont valakinek RH negatív a vércsoportja,akkor háromszor történik ellenanyagszűrés.Ha valakinek RH negatív vagy pozitív a vércsoportja,de az ellenanyag szűrése pozitív,akkor havonta végzik el az ellenanyagszűrést.

Nem vagy elkésve a vércsoport meghatározással,lényeg,hogy hamarosan meglegyen.

A többi vizsgálat közül az AFP az egyetlen,ami napra pontosan van meghatározva,hogy mikor legyen.Ezt sok helyen már nem csinálják,néhány helyen viszont még lehet kérni,hogy végezzék el.Nálunk,Nagykanizsán továbbra is ingyenesen lehet kérni.Az összes többi vérvételnek csak egy kb. 2 hetes intervallum van megadva,amikor meg kell csináltatni,de az se óriási nagy baj,ha ebből kicsúszik valaki.

Kellemes és stresszmentes babavárást kívánok!

Egy védőnő

2015. aug. 18. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!