Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy számoljam a heteket?

Hogy számoljam a heteket?

Figyelt kérdés
amikor először mentem a dokihoz annó, akkor a havimhoz képest 6 hetes voltam, de az ultrahang csak 5 hetesnek mutatott, így ahhoz képest számoltam tovább. Pár nap eltérés ehhez képest is volt mindig fel-le, de nem számottevő. Viszont tegnap 20+3 voltam vizsgálaton, és az uh szerint 21+5 vagyok. Ilyenkor számoljam az uh szerinti dátummal tovább (mint ahogy az elején is), vagy ne törődjek vele? mert most így nem tudom hány hetes is vagyok...(a havimhoz képest pont jó lenne a mostani eredmény, csak akkor az eddigiek voltak elmaradva kicsit)
2010. márc. 9. 11:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Mindig utolsó menstruációtól számold, az a biztos. Elvileg lehet módosítani, ha pontosan tudod a fogantatás dátumát, de mivel a dokik is mindig mensihez viszonyítanak, tégy te is így. A 12. hetes ultrahang a legbiztosabb, nekem azon 5 nappal fiatalabbat mondtak, 4 nappal túl is hordtam:) De az összes többi uh-n változó volt, hol idősebb, hol fiatalabb, nem tudtam követni:) Szóval számolj csak az utolsótól:)

Jó babavárást!

ҝ

ҝ

2010. márc. 9. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
MIndig a havihoz kell számolni, a uh. azt mutatja, hogy átlagban akkorának felel meg a babád.
2010. márc. 9. 11:53
 3/8 anonim ***** válasza:

A havidhoz képest számolj mindig! Az orvosok is úgy számolnak!

31 hetes km

2010. márc. 9. 11:54
 4/8 A kérdező kommentje:
ahha, köszi :) akkor a 21+5-tel számolok tovább. Az elején azért hagyatkoztam az uh-ra, mert a doki azt mondta, hogy lehet, hogy késői peteérésem volt, és emiatt ne alapozzak az utolsó havi 1. napjára. De ezek szerint mégis az a jó :)
2010. márc. 9. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia, nekem a doki mindig az uh-val számol, mert nekem nem 28asok voltak a ciklusaim, így nem lehetett pontosan számolni.... egyébként még nagyon képlékeny... majd a 36.hét után már azért kooly eséllyel jó dátumot mondanak a szülésre... szóval én mindig az aktuális uh szerint számolok :)
2010. márc. 9. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Mensi szerint számold, vagy ha tudod mikor fogant, adj hozzá 2 hetet. Össze-vissza nőnek a babák, arra nem tudsz hivatkozni rendesen.

Az én babám az elején le volt maradva 1 héttel, a 12.hét körül normális volt, aztán 20. hét körül 2 héttel nagyobb volt, aztán megint normális lett.

2010. márc. 9. 12:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Itt írta egy előző, hogy a 36. heti uh. alapján meg tudják jobban mondani a várható szülést, szerintem ez enm igaz, fogalmuk sincs, mikor fogsz szülni. Ha már vannak fájdalmaid, akkor, vagy ha megindítják, vagy ha császsár. Nekem mindig azt mondta az uh, hogy két héttel nagyobb, ezek szerint 2 héttel hamarabb kellett volna szülnöm. Ehhez képest túlhordtam 9 nappal.
2010. márc. 9. 13:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sem fogják tudni megmondani uh alapján. Nekem még a szülés napján reggel is azt mondták uh alapján, hogy nem lesz baba, másnap indítanak, ehhez képest estére megszületett a kicsi. Szóval akkor jön, amikor gondolja. De mensitől számoltunk mindig.
2010. márc. 9. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!