Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a terhessegi cukorbetegseg...

Mi a terhessegi cukorbetegseg tunetei?

Figyelt kérdés
Le tudnatok irni,hogy mibol vehetnem eszre hogyha ujbol elojonne mert most megint babat varok,es az elozo terhessegemnel volt cukrom,de nem emlekszek hogy barmitunetem lett volna.leirnatok akinek van cukra hogy erzi magat?
2010. márc. 9. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem semmi tünetem nem volt/nincs. Csak a terheslésen vették észre, hogy magas a cukrom. Egyébként állítólag ugyanazok a tünetei, mint a 'rendes' cukorbetegségnek, vagyis az egyes típusúé (ha ez lennél, akkor erről tudnál!!!!) állandó szomjúságérzet, a fokozott étvágy ellenére bekövetkező súlyvesztés, a magas vércukorszint, a cukor megjelenése a vizeletben, illetve a kóma kialakulása. A kettes típus, ami terhesség alatt is előjön, de szülés után megszűnik, az a típus, amelyiknek nem igazán van tünete. Ezért sokan csak akkor veszik észre, ha már szövődmények alakultak ki. Terhesség alatt ezért (is) szűrik.
2010. márc. 9. 10:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem csak állandó szomjúság érzés volt,rengeteg vizet ittam!Amikor kiderült hogy a cukros lettem az orvos azt mondta hogy az egy cukorbetegségre utaló jel!
2010. márc. 9. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Azoknál a kismamáknál, akik már voltak terhességi cukorbetegek és újra kisbabát várnak, meg szokták hamarabb nézni a cukor értéket. Tehát alapból ( a veszélyeztetettség miatt ) többször küldenek vérvételre és terheléses cukorra is.
2010. márc. 9. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálam sem volt semmilyen tünet. Csak a terheléses vizsgálaton vették észre.
2010. márc. 9. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

ezt olvasd el, szerintem elég érthető!

üdv.27 hetes km

2010. márc. 9. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!