17 hetes mennyire jellemző a hasfájás, haskeményedés?
Szia.
Nekem ilyen problémám nem volt.Szerintem az nemjó,ha sokszor keményedik a hasad.Próbálj sokat pihenni,pócold fel a lábaid,és próbálj oldalt aludni.Támaszd ki a ha´tad párnával,vagy tedd a két térded közé.
29hetes kismama.
Szia!Nekem is volt,sőt van is ilyen problémám.A pocimon lesz 1 kemény,picit fájdalmas púp,ami elmúlik.A dokim Magnerot tablettát javasolt,recept nélkül kapható 50 szemes 2 eFt.Naponta 3x1,de szükség szerint,ha fáj a pocim több szemet is beveszek.Magnézium van benne,jobb mint a MagneB6.A babának szüksége van rá.Próbáld ki.Nekem bevált.Legalább éjszaka tudok pihenni.
Üdv. -21 hetes kismama-
Nekem is szokott így keményedni. Például pisilni kell, és először azt veszem észre, hogy "bekeményedett" a hasam, csak aztán jön az inger.
Ha éjjel nem veszed észre, és automatikusan háton alszol, akkor attól is lehet. Biztos nem tetszik a babának, mert nem kap elég vért, elnyomja az aortát, már elég nagy hozzá...
A magnéziumot attól kipróbálhatod, hátha.
19 hetes kismama
Kedves kérdező!
Én is 17 hetes vagyok és ugyan ez a problémám, kicsit ijesztő és kellemetlen is éjszaka erre ébredni! Én például már rájöttem, hogy melyik oldalon jó ha fekszem! Eleinte nagyon jó volt a hátamon feküdni, de már nem kellemes, valószínű azért mert a növekvő méh ránehezedik a hasi vénára ami által gátolva van az elhasznált, vagyis CO mennyiségű vér visszaáramlása, ezt nevezik vena cava inferior syndromanak. Ezért nem is javasoljuk, a második trimesztertől a háton való fekvést! Ki kell tapasztalni melyik oldalt a legkényelmesebb és legpihentetőbb a fekvés és az alvás. Nekem és általában sok kismama tapasztalata, hogy a bal oldalon a legjobb, többek között a gyomor és bélrendszer miatt is jobb a bal oldaladon feküdni! Valamint tapasztalat, ha oldalt fekszel jobban elernyed a méh izomzata! A csomó amit érzel lehet a babád, az enyém pl éjszaka aktív! :) Érzem, hogy hol nyomja ki magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!