A terheléses vércukor vizsgálatra jó a sir morton- earl grey tea? Ez fekete tea? Még soha nem ittam fekete teát
azt mondta a védönö hogy fekete tea jó csak! semmi gyümölcs tea:S
nem tudtam hogy ez az e,mert nem szoktam inni
meg egy citrom kell majd
és hogy csinálják amugy hogy ujjon szúrnak először?
SZia!
Minek a tea? Abba rakod a cukrot? Hát nem tudom, én sose vittem ilyet mert mindíg izgulok, hogy nehogy befolyásolja az eredményt, bár nekem minden hónapban menni kell. Mondjuk nálunk nem kérdezik meg hogy mit szeretnél, beadod a papírt leveszik a vért, majd kint kell várni és pár perc múlva szólítanak, kezedbe nyomva egy pohár vizet amibe már fel van oldva a cukor, úgyhogy nem kérdezik, hogy mibe szeretnéd, lehet, hogy lehet szólni, de akkor érdemes rögtön az elején. Utána 2 óráig sem enni sem inni nem szabad, majd újabb vérvétel.
Bár van ahol zsemlével és egy sima cukormérővel csinálják, bár akkor nincs értelme laborba menni, és az egyáltalán nem is megbízható.
hát tényleg sok szokás:)
nekük ki van a labor ajtóra is írva a doki is elmondta meg most volt a védőnő 1 hete és ő is mondta szóval bizti hogy igy van !
nem bánnám ha én is zsömit kapnék:)
ráadásul ugy utálom a teát szóval pffff
de hát ennyi bajom legyen:)
Szia!
Én ezt a zsömle dolgot azért sem értem, mert az igazi (nekem inzulinrezisztenciám van ezért megyek gyakran) cukorterhelésnél sem előtte sem közben nem lehet enni és inni semmit, csak azt a 75 g gyógyszertári mérlegen kimért cukrot. A zsemlében főleg ha tejet is itatnak hozzá, van még liszt és egyéb, de hát úgy látszik mindenhol másképp csinálják, bár nem értem ezért miért kell laborba menni, elég lenne ha cukormérővel megmérnéd előtte otthon, majd ennél zsömlét tejjel és 2 óra után is megmérnéd, bár hallottam már olyat is hogy mindezt megcsinálta a háziorvos is. Na hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!