Fogfájásra 11. hetesen vehetek be panalgorint?
Nem. Egész terhesség alatt nem szedhető nem szeroid gyulladáscsökkentő (pl Cataflam). Használj paracetamol tartalmú készítményeket (Rubophen, Ben-u-ron, Paramax Rapid), azokat kismamák is szedhetik.
Nem tudom, honnan veszik, hogy pőaracetamolt terhesen nem lehet szedni. Az án háziorvosom és a nőgyógyászom egyöntetűen azt állítja, hogy a paracetamol a terhesen egyedüliként szedhető láz- és fájdalomcsillapító. Ugyaneztolvastam az összes terheskönyvemben.
Még egy indok: sokan említették már ebben a fórumban is, hogy van egy fájdalomcsillapító, amit direkt terheseknek fejlesztettek ki. A neve Paramax Rapid. És mit ad Isten: ennek a hatóanyaga is paracetamol. Hoppá.
Ezek után én inkább hiszen a saját orvosomnak, mint egy nevenincs netes orvosnak, aki ki tudja, ki lehet, ha orvos egyáltalán.
Nem szteroid tartalmú fájdalomcsillapítót azonban a terhesség első és utolsó trimeszterében tényleg TILOS szedni, mert vérzést okozhat, illetve a szülés elhúzódását. (Utána lehet nézni a Cataflam használati utasításában.)
34h km
22:22-es vagyok, abban lehet valami, az első 3 hónapban próbálnak mindent kikerülni, amivel esetleg árthatnak a babádnak, de én például a 16. héten voltam fogorvosnál két apróbb töméssel, érzéstelenítőt adott a doki. Azt mondta, hogy helyi érzéstelenítés, a baba semmit sem érez belőle. Próbálj meg más orvost is megkérdezni (nőgyógyász, körzeti), hogy milyen fájdalomcsillapítót javasol.
Vigyázz magatokra!
16+3 km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!