Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A méh növekedése mikortól...

A méh növekedése mikortól érzékelhető az anyuka számára?

Figyelt kérdés

Olvasom, hogy szilva méretről a második hónap végére grapefruit nagyságúra növekszik a méh, stb. Az rendben van, ha én ebből, a kezemet a méhemre téve semmit nem érzékelek még?

Ha igen, akkor kb. hányadik hétig normális, hogy én nem érzem nagyobbnak a méhemet, mint a teherbeesés előtt?

(Nem a puffadt belek miatti nagyobb hasra gondolok, hanem kifejezetten a méhre).

2015. aug. 4. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Én sokára éreztem, nem is tudom...talán 16-18 hetesen véltem felfedezni a hasam. :)

Amúgy kívülről még ekkor sem látszódott, csak később a 20. hét után vették észre mások.

De a kezeddel szerintem hiába tapogatózol, a méhed mélyen van, jól "eldugva".

2015. aug. 4. 10:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Most a növekedésre vagy kíváncsi, vagy a nagyobb méretre?

A növekedést érzékeli a nő már az elején, mert feszül, húzódik a méhszalag, esetleg ez fájdalommal jár.

A kezeddel kb akkor fogod nagyobbnak érezni, amikor elkezd nőni a hasad. Nekem ez kb félidőnél volt. Na jó, már a 15-16 héten is éreztem, hogy nagyobb, bár kívülről ez még nem látszódott.

2015. aug. 4. 10:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Akkor ha 9 hetesen még teljesen laposnak érzem a méhemet, az nem jelent semmit bajt, ugye? Nevetséges, mert szültem már, de nem emlékszem semmire az első időkből csak arra, hogy akkor is hajlamos voltam parázni:)

Húzódó érzés hirtelen mozdulatoknál megvan, igen.

2015. aug. 4. 11:04
 4/6 anonim ***** válasza:

9 hetesen még elég hátul van a méhed így nem érezhető tapintással.

Én is olyan 18 körül kezdtem egyébként.

2015. aug. 4. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:

A másodiknál kb.13 hetesen éreztem nagyobbnak a méhem. Előtte viszont már a 6-7.héten mindkettőnél gyakran jártam pisilni és iszonyúan zavart, ha a nadrág kicsit is szorította a hasamat a méhem környékén.

Most a harmadiknál is így van, ilyenkor már nagyobb és vérbő a méh, ha kívülről nem is látszik.

Boldog babavárást Kedves Kérdező! :)

2015. aug. 4. 12:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Kb 8-10 hetesen éreztem azt, hogy állati nehéz a méhem. Látszani még nem látszott, csak a 24. héttől.
2015. aug. 4. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!