Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyik nap Gravida, másnap 3...

Egyik nap Gravida, másnap 3 mg-os folsav, jó ez így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nemsokára elkezdünk próbálkozni a babával, voltam dokinál hogy előtte vizsgáljon meg (rákszűrés, miegymás) illetve megkérdeztem hogy elkezdjek-e valamit szedni.... Azt mondta, szedjek valamilyen terhesvitamint (Gravidát ajánlotta) + folsavat pluszban is, mert az nagyon fontos az első pár hétben. Meg is vettem őket egyből a patikában, viszont utána, mikor a neten böngésztem, olvastam, hogy folsavból napi kb max 1 mg ajánlott. Na most a Gravidában eleve van 0,8 mg, + még mellé amit vettem az 3 mg tablettánként, így ha mindkettőt szedem mindennap, akkor 3,8 mg folsavat szedek naponta összesen, ami szerintem felesleges... A Gravidával meg az a bajom, hogy attól meg borzasztó hányingerem van :( Most azt találtam ki, hogy felváltva fogom szedni őket, egyik nap ezt, másik nap azt. Így csak 2 naponta kell megküzdenem a Gravida miatti hányingerrel (majd ha terhes leszek akkor megpróbálom megint naponta szedni). Azokon a napokon amikor a Gravidát szedem, akkor is biztosítva van a folsav, hisz abban is van, minden másnap meg csak a 3 mg-os folsavat szedem. Mit gondoltok, ez így oké, vagy hülyeség? Ti hogyan szednétek/szedtétek még babaprojekt előtt? Próbáljam szedni mindkettőt mindennap, vagy elég csak a folsav, esetleg csak a Gravida, vagy jó ez így hogy egyik nap ez másik nap az?
2015. júl. 28. 20:04
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Jaj istenem... 10 eve nem szedtek a kismamik semmit megis egeszseges babak szulettek, te meg terhes se vagy, feleslegesen tomod magadba ezeket, ettol nem fogsz hamarabb teherbeesni. Itt a nyar lehet finom zoldsegeket,.gyumit enni, valasztekosan taplalkozni, ez miert nem jo? Boven eleg, foleg ha meg terhes se vagy. Ne haragudj ha nyersnek talalod a stilusom csak segiteni akartam.
2015. júl. 28. 20:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Jövő hónaptól próbálkozunk és az első baba is elsőre összejött ezért szeretném már most elkezdeni "feltölteni" magam hátha megint hamar jön. A folsav pótlás igenis fontos!
2015. júl. 28. 20:13
 3/10 anonim ***** válasza:
29%
Igen, ha az orvos indokoltnak tartja és már terhes vagy! De sok sikert a kistesohoz!
2015. júl. 28. 20:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Mivel a folsavat nem lehet túladagolni, ezért én szedném mindkettőt minden nap. De amint elfogy a Gravida, válts Femibionra, attól nem lesz hányingered. Sok sikert :)
2015. júl. 28. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:
40%

Nekem 3 gyerekem van, mind egészséges és soha nem szedtem semmit velük. Folsav pótlásra sem volt szükségem. Csak a gyógyszergyárak bevételét gyarapítjátok vele.

Akkor kell szedni, ha már terhes vagy és hiányzik a szervezetedből valami.

2015. júl. 28. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazatok. Nem elég 4-5 hetes terhesen elkezdeni a vitamint. Hiszen ugye addigra derül ki egyáltalán a terhesség. Addigra a fontosabb folyamatok már lezajlottak. Ismeritek Czeizel Endrét?

Szerintem elég a gravida, ha ezt ajánlotta a doki.

2015. júl. 28. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem a tények a mérvadók (#5.válaszoló), nem a Ceizer Endre, de persze a vitamin sosem árt, de szerimtem terhesség előtt pénzkidobás. Aki egészségesen, változatosan táplálkozik, terhesség előtt nincs szüksége plusz vitaminra.
2015. júl. 28. 20:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Milyen tények? Az, hogy az egyik válaszolo 3 gyereke közül mindegyik egészséges? Kész a 100%os statisztika?
2015. júl. 28. 20:42
 9/10 anonim ***** válasza:
34%
:) Meg az hogy 10-15-20 eve nem volt divat a vitamin, soot... A nok emeltek, konyakoztak, dohanyoztak (nem, nem kovetendo pelda mielott valaki belekotne) es egeszseges babak szulettek. De nem vitatkozom, mindenki azt szed, amit szeretne, es mindenkinek van egy egyeni velemenye amit megoszthat itt.
2015. júl. 28. 20:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Jó mert így a vas sem lesz sok. De amúgy a folsav elég tervezéskor.
2015. júl. 28. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!