9. hétig 2 db Panadolt vettem be migrénre, védőnő nagyon leszidott?
Nagyon migrénes vagyok, ez a meleg még fokozza is.
Olyan igazi, hányós fejfájás... :(
Muszáj voltam már bevenni Panadolt. 1 hét eltéréssel vettem be a kettőt.
Védőnöm azt mondta örüljek, ha nem lesz baj, majd kiderül a 12. heti uh-n...
Tényleg ekkora bajt csináltam? :( :(
Nagyon várt baba, vigyázok rá, nem vagyok egy nagy gyógyszerszedős...de amikor már fél nap után nem tudtam lábra állni, úgy éreztem bevehetem :(
Ugyanìgy vagyok, mint te. Ha nem veszek be időben gyógyszert, jön a hànyàs, szédülés, stb. Szintén 2 db panadolt vettem be eddig (8 hetes vagyok). Nem hiszem, hogy baj lesz. A védőnő meg a hàziorvos is melegvizes borogatàssal, sötét szobàval és masszìrozàssal jött, mikor kérdeztem, hogy mit vehetek be. Majdnem szemberöhögtem őket kìnomban.
Még az alkeszoknak, gyógyszerfüggőknek is többnyire egészséges gyerekük születik, a Panadol pedig tudomàsom szerint (mértékkel) szedhető terhesség alatt.
Paracetamol van benne, amit könnyű túladagolni, főleg, hgoy sok vény nélküli cuccban is benne van és szokás egyidejűleg használni őket (pl. Coldrex és társai).
Inkább ibuprofen hatóanyagú gyógyszert vegyél be ilyenkor, pl. Algopyrin. De a gyógyszertárban kirakják eléd, hogy mit árulnak ezzel a hatóanyaggal.
A paracetamol az egyetlen láz és fájdalom csillapító amit a kismama szedhet terhesség alatt!
A védőnőt úgy elküldeném ahonnan jött ahogy rendje módja hát milyen dolog az hogy szegény kismamát halálra ijesztegetem!? Normális az ilyen?
7 hetes volt a baba amikor tüdőgyuszit kaptam mellhártya gyulladással meg bordatöréssel. Antibiutikumot kaptam meg kötelező jelleggel napi 3x1 paracetamolt. Ha nem szedem 40 dok feletti lett volna a lázam!
33 hetes vagyok eddig minden okés!!!
Nyugi van semmi baja nem lesz a babádnak perszr ha lehet minél kevesebbet de ha kell akkor kell. Migrénre meg borogatás meg sötét szoba..jaja jó vicc okos akinek soha nem volt!
Nem véletlenül orvos az orvos és nem orvos a védőnő. A védőnő akkora hülyeséget mondott, hogy csak na. 2 szem Panadoltól az ég világon nem lesz semmi gond. Viszont ha tényleg ilyen fokú migréned van, akkor nagyobb bajt okoztál volna azzal, ha nem vettél volna be gyógyszert, mintha igen!
Semmi gond nem lesz ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!