Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mekkora a hasa 30. hét...

Kinek mekkora a hasa 30. hét környékén?

Figyelt kérdés
Én már nagyon unom, hogy van 1-2 ember aki mindig azzal jön hogy nekem nagyon kicsi a hasam, nekik már ilyenkor jóval nagyobb volt, magas és vékony vagyok, csak a hasam nőt meg, nekem nagynak tűnik a doki szerint is szépen látszik, és a bab 2 héttel nagyobb is a terhességi koromnál, kb: 4-5 kg híztam, 178cm és 68kg vagyok a hasam körfogata meg 99-es. Kisfiú lesz, és inkább előre domborodik a hasam.
2010. márc. 6. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én is kétségbe voltam esve hogy mindenki azt mondta hogy elveszik bennem a gyerek,és az orvosnak ezt mondtam is de azt mondta hogy teljesen jó a méretem.CsK 4 KG-ot híztam én is,habár én eléggé dagi vagyok talán azért,de akkor is kiborító,mert az első babámmal sokkal nagyobb volt a pocim.Ja most 32 hetes vagyok,de az uh-on mindent rendbe találtak.
2010. márc. 6. 13:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne foglalkozz vele mit mondanak, az a lényeg, hogy rendesen fejlődik a baba. Az teljesen egyénfüggő, hogy kinek mekkora hasa lesz, és nem is feltétlenül számít, hogy mekkora a baba. Örülj neki, hogy nem olyan nagy, legalább nem akadályoz annyira a mindennapokban. Én alacsony, vékony vagyok, fel is szedtem már 10 kg-ot, de nekem se nagy a hasam, 93 cm most 36 hetesen, 30 hétnél 90 cm volt. Nekem is kisfiú. :)

Úgyhogy örülj neki, hogy nem vagy bálna. :)

2010. márc. 6. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Akkor én a másik véglet vagyok,mert nekem meg mindenki azt mondja hogy nagyon nagy a hasam.Tesóm állitólag ekkorával ment szülni.Az biztos hogy érzem a súlyát,nehezen mozgok,hajolgatok tőle.Bár én amúgy is túlsúllyal kezdtem,nem tudom emiatt van e.29+5hetes kismami
2010. márc. 6. 13:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Én 160 cm vagyok, 62 kg-mal kezdtem a terhességet, 30 hetesen 7 kg-nál tartottam, és 97 cm volt a haskörfogatom. Végéig még 3 kg jött fel, és 103 cm-rem mentem szülni, nem volt nagy hasam. 2800 gr lett a lányom, 11 nappal a kiírt előtt. Teljesen egészséges.

Anyumat is mindig azzal cukkolta egy másik vele egyidős terhes, hogy nincs is a hasában gyerek, neki meg mekkora hasa van, aztán a hugom 3400 gr lett, a nagyhasú nőnek meg 2300 gr-os babája született. Ennyit a nagy hasról.

Boldog babavárást, és ne foglalkozz a megjegyzésekkel!

2010. márc. 6. 14:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem az első babámmal a végén sem volt akkora hasam, mint most a másodikkal, pedig még csak 31 hetes vagyok. Mondtam a védőnőnek, hogy akár ikrek is lehetnének ekkora hasban. :) Az elsővel, pedig néhány embernek fel sem tűnt a hasam a télikabátban.
2010. márc. 6. 14:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez teljesen alkatfüggő! Az első terhességem idején 30 hetesen már 110cm volt a haskörtérfogatom - mindenki azt kérdezte , hogy ikreim lesznek? Akkor túlsúlyos voltam 85kg-mal és 122cm-es hassal mentem szülni - igaz nagy babám lett (4,7kg kisfiú).

Most a második terhességet 58kg-ról kezdtem túlsúly nélkül - de a hasam már megint extra nagy - 30 hetesen 106cm - ő kislány lesz - reménykedem kicsit kisebb súlyal születik majd!

Boldog babavárást és könnyű szülést!!!

31h kismama

2010. márc. 6. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez neha idegesito lehet, de amint megszulsz mar csak az elonyet fogod latni visszagondolva.

Tudom, hogy mirol beszelek. Hasonlo testalkatu vagyok, mint te, 179 cm es 63 kg voltam, amikor teherbe estem. Nem hiztam sokat. Mindket terhessegem alatt viszonylag kis pocakot novesztettem, a masodik babam ket hete szuletett es szules elott par nappal volt 107 cm-es a haskorfogatom.

Huh, de sokat hallgattam vegig, hogy milyen kicsi a hasam... Szules elott ket hettel volt, aki megkerdezte, hogy hany honap van meg hatra.

Mondjuk en mar rutinos voltam, az elso terhessegem alatt is hallgattam ezeket. Szules utan meg azert huledeztek, hogy milyen hamar visszanyertem a formamat es milyen jol nezek ki, nem latszik, hogy szultem, milyen tok jo, hogy lapos lett a hasam. Szoval akkor mar irigyeltek inkabb az ismerosok a szerencses alakom miatt, terhesseg alatt meg volt aki meg ki is cikizett amiatt, hogy keson kezd latszani rajtam az aldott allapot es akkor is alig.

A babaim nem lettek aprok, az elso kozel negy kg, a masodik 3,1 kg-mal szuletett.

Es itt egy sorozat arrol, hogy hogyan nott a hasam a masodik babamat varva:

9-19. heten [link]

21-28. heten [link]

33-37. heten [link]

40. heten [link]

Szules utan 1 hettel [link]

Nem azt mondom, hogy tokeletesen lapos mar a hasam es feszes a borom, de most, szules utan ket hettel laposabb es feszesebb, mint sok nonek alapallapotban terhessegek elott.

Szoval ne foglalkozz az osszehasonlitgato cikizokkel. Legyen buszke arra, hogy neki akkora volt, nem a has a fontos, hanem a gyerek, aki benne van.

2010. márc. 6. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!