9 hetes vagyok, amikor teherbe estem már beadtam a válópert, de a nevem még a (volt) férjemé. Természetesen a jelenlegi párom az apa. Probléma lehet ilyenkor majd a névadása a babának? Kihez, milyen szervhez fordulhatok segítségért?
Én valami olyasmit hallottam, hogy a gyeremek ilyen helyzetben a férj nevére kerül alapból. Sőt valami olyasmi a szabály, hogy a kimondott válás napjátol számított X napon belül született gyermek is az exférjé a törvény szerint. Szerintem valami olyasmi szituálciót kell majd végig járnotok, hogy először is elválsz. Majd egy másik "per" keretén belül nyilatkozik az exed, hogy a gyerek nem az övé aztán a valódi apa meg arról, hogy az övé és akkor a bíróság engedélyezi, hogy a gyermeked az édes apja nevét viselje.
Hülye magyar bürokrácia...
Bezzeg ha a férjnek születik még házasságon belül más nőtöl (aki nem házas) gyereke annak az anyakönyveztetésével semmi macera sincs....
Nekem egy ismerősöm volt hasonló cipőben. Körülbelül úgy történt nála minden, ahogy az előző válaszoló leírta. Válás, majd újabb per, a férjed tanusítja, hogy a fogantatáskor már nem éltetek együtt, az apa nyilatkozik, hogy vele viszont igen és hogy ő az apa. Addig viszont a gyerek a férjed nevét viseli. (Bár ez szerintem neki még nem sokat számít:) )
Sok sikert!
Szióka!
A férjed nevét kapja még akkor is ha nem ő az apa. Sajnos igen nehéz procedura fog rád várni. Menj be a Gyámhivatalba. Ott megkapod a szükséges válaszokat, de mindenképpen a férjed nevét fogja megkapni. A szülés után apasági nyilatkozatot kell tennie, vmint, ha ő úgy akarja genetikai vizsgálatot is kérhet. Akkor tovább fog húzódni az ügyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!