Agyi oldalkamra tágulat esetén mire kell/lehet számítani?
Sziasztok!
A tapasztalataitokra/véleményetekre lennék kiváncsi. Tegnap délután a 26 hetes ultrahangon a kisfiunknál oldalkamra tágulatot diagnosztizált a vizsgálatot végző orvos. Pontosan 11,1 mm-t mért ami elvileg határértéknek számít, de nagyon aggódom. Próbáltam a neten információkat gyűjteni, de nem nagyon sikerült és csak holnapra kaptunk időpontot genetikai tanácsadásra. Nem tudom mi vár ránk, sőt az sem hogy mire számíthatunk :( a kezelőorvosom azt mondta tenni semmit nem tehetünk egyszerűen várni kell és figyelni hogyan változik, nő-e vagy visszább húzódik. Egyébként az UH-t végző orvos TORCH vizsgálatot javasolt még...aki tud/tapasztalt hasonlót kérem ossza meg velem ...előre is köszönöm!!!
Nekünk semmi ilyesmit nem mondtak, hogy gond lenne az aszimmetria. És íme, nem is lett gond belőle. Már elnőtték a fiúk.
Igen, az aggodalom sajnos mindig megmarad, bármit is mondanak az embernek. Az anyává válással együtt adják... :) Muszáj valahogy kezelni ezeket, mert ezentúl mindig lesz aggóni való. Születés után egyre több!
Szerintem a legmegnyugtatóbb az lenne a tágulat kapcsán, ha kiderülne, hogy valóban örökletes. Az egyik anyuka, akivel annak idején beszéltem, csináltatott CT-t magának, és kiderült, hogy neki is van tágulata. De élt-virult vele, sosem tudott róla.
Meg Czeizel Endrétől is láttam egy riportot erről. Volt egy vicces sztori: matematikus hallgatókat vizsgáltak, és kiderült, hogy egyiküknek hatalmas tágulata van, s ő sem tudott róla. S innen jött az a mondás, hogy íme, a matematikához nem kell agy. :)
:))))) hát ez jó!
Egyébként nekünk se mondtak semmi konkrétat, csak annyit hogyha szülésig minden így maradna akkor javasolják, hogy figyeljük a babát ill. vigyük el kivizsgálásra és a leletek tükrében kérjünk szakorvosi véleményt pl. neurológustól
szval most várunk (remélünk) aztán meglátjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!