Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Savval küzdő kismamák. Mit...

Picsusz kérdése:

Savval küzdő kismamák. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18Hetes vagyok.Lassan 1hónapja hányok minden nap a gyomorsavtól.Már sokkal kevesebbet eszek.Ma már meg is ijedtem,mert vér is volt a hányásba,gondolom mert már felmarta a nyelőcsövem.Volt másnak is?A Salvius vizre megpróbálok rászokni.Mit tegyek még?
2015. júl. 9. 23:51
 1/10 anonim ***** válasza:
én napi 1l tejet ittam, vacsira pirítóst ettem, ez segített, a tejtől egyből elmúlt a gyomorégés. de vehetsz be rá tablettát is rennie azt hiszem a neve, terhesen is lehet enni mértéktelenül
2015. júl. 10. 00:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Én Rennie-t szedtem, nem is ártalmas. Nekem jobb volt tőle valamelyest. Viszont a vérhányás miatt én nem vacakolnék. Szerintem keresd fel az orvost vagy legalább telefonálj.
2015. júl. 10. 03:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia én végig küzdöttem a savval amúgy is savas vagyok állandóan este nem tudok aludni tőle még ma se pedig nem vagyok terhes bár tegnap rántott dolgot ettem este ne is csodálkozzak meg a szénsavas is. Sok minden felhozza a savat. Na de terhesen mindent kipróbáltam írtak fel gaviscont amit már flakonostól ittam 1 hónap után és nem hatott. meg sokmindent kipróbáltam nem tudtam aludni a végefelé mire kitalálta a nőgyógyászom legyen quamatel mini és a hátra lévő majdnem 1 hónapot még azzal kihúztam. Tehát bármit is fogsz szerintem használni nem biztos hogy végig jó lesz. Nekem a salvus víz is bevált egy darabig a renie egyáltalán nem volt jó. A salvus víz nagyon jó nyugottan próbáld ki és ne egyél igyál olyan dolgokat ami savat csinál.Gondolom érzed te is mi az amitől fel jön a savad. Sok sikert!!És jó babavárást!! :-)
2015. júl. 10. 05:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Én szedtem renniet, valamennyire enyhítette a tüneteket, de a végső megoldás nekem a Salvus víz volt.
2015. júl. 10. 06:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem a Gaviscon rágótabletta használt. Keress fel egy gasztroenterológust mihamarabb!
2015. júl. 10. 06:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem csak a szénsavas dolgoktól meg a gyümölcslétol volt savam de attól nagyon durván, azóta csak mentes vizet iszok és ritkán kínlódok savval. Ha esetleg mást innál.

Sok zöldség állítólag lúgos kémhatású.

Nyilván sok embernek ez közel sem elég, salvus víz vagy szódabikarbóna viszont már jó megoldás akkor is, ha semmi más nem segít.

2015. júl. 10. 07:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Próbálok odafigyelni akkor mit eszek,mert azt mondta a védőnő,hogy ez rosszabb lesz ha nem kezelem,mert a baba növekedése miatt,jobban nyomni fogja a gyomromat,ami savhoz vezet.A vér is eddig vagy 2x.volt,de nagyon minimális,a védőnőm is azt mondta,hogy felmarja a torkomat a sok sav,tegnap több volt a végére,meg vérhígítót is szedek,lehet az is rátesz?
2015. júl. 10. 10:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp kezdj el szedni valami hatásosabbat, mint a semmi (gyóygszertárban biztos segítenek). De a helyedben megnézetném orvossal, terhesen valószínűleg hamar fogadnak egy háziorvosi beutaló után. A vérhigító biztos rátesz egy lapáttal, esetleg "nem hagyja" begyógyulni a gyomorsav által okozott fekélyt és ha gyakran hánysz, lehet, hogy egyre rosszabb lesz.
2015. júl. 10. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem a salvus víz teljesen helyrehozta. Megittam reggel és este egy fél decit belőle és semmi savam nem volt.
2015. júl. 10. 13:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Megpróbálkozom a salvius vízzel,ha nem jobb elmegyek dokihoz.
2015. júl. 10. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!