Nektek mi a meglátásotok, a kor előrehaladtával tényleg nagyobb a kockázat?
Figyelt kérdés
Tegnap mesélem páromnak, hogy az egyik ismerősöm gyereke agyvérzéssel született. Hozzátettem neki, ilyen idős korban sajnos már nagyobb a kockázat különböző betegségekre (35 éves a nő). Erre nekem esik, hogy ennek semmi köze a korhoz, mert egy 19 éves lánnyal is megtörténhet ez és más igenis 40 évesen egészséges gyereket szül. Komolyan mintha engem akart volna meggyőzni, semmiről nem maradok le ha későn vállalunk gyereket. Mert hozzátenném, 29 vagyok. Ráhagytam. De valamilyen szinten ennek azért köze van a korhoz, nem? Van aki egészséges gyermeket szül 35-40 évesen, van aki nem. Van aki dohányzik a terhesség alatt, de egészséges lesz a baba, van akinek meg nem.2015. jún. 27. 13:33
11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Véleményekre voltam kíváncsi, olyanokéra, akik jobban belelátnak ebbe a témába, mint én. Nincs gyerekem, és a környezetemben sincsenek gyerekes anyukák, így én csak az internetről tájékozódtam a témakörben. Párommal ma is feljött egy beszélgetés, amiből megint csak sikerült kihoznia, milyen jó is 40 évesen gyereket vállalni (mármint a nő részéről). Na aztán én mondtam neki, hogy higgye el, a kockázat igenis nagyobb. Ő meg csodálkozott, hogy ugyan miért. :)
2015. jún. 27. 21:42
12/12 anonim válasza:
Kérdező, a párod nem akar gyereket, azért mondogatja ezeket, hogy bebiztosítson téged, hogy nyugodtan rá pazarold a termékeny éveidet, hisz “nem lesz baj később sem”. Ha egyáltalán eljön az a később. Ha töltöd a 40-et és még együtt lesztek, mást fog kitalálni. Nem rosszból mondom, mert semmi negatívat nem látok abban, ha valaki nem szeretne családot, de a másik ember felé irányuló tisztelet és az őszinteség hiánya feldühít.
(Érintett vagyok ebben én is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!