Ha ebben a hónapban sikerült teherbeesnem, akkor elvileg tegnap vagy ma kellenne nem megjönnie. Eddig szerencsére semmi :) Viszont jövő hét elejére van MR vizsgálatra időpontom. Nem kihagyhatatlan a vizsgálat, de elég fontos lenne. Lehet addig ki sem derül biztosan, hogy terhes vagyok e vagy sem. Természetesen hétfőn beszélek orvossal, csak addig kiváncsi lennék, hogy esetleg más volt e ilyen helyzetben és mi lett a megoldás! Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 27. 09:00
1/6 anonim válasza:
Megoldás, hogy hétfö reggel csinálsz egy tesztet, és ha pozitív akkor mondod a vizsgálat elött.
Hétfön már mindenképpen a tesztnek pozitívnak kell lenni ha terhes vagy.
MR az amit nemigen tudnak, hogy hogyan hat a magzatra. Ha nem fontos terhesség alatt kihagyandó.
Igazából ha az ember betegségre gyanakszik akkor nem igazán jó közben terhesnek is lenni.
Ha nem vagy terhes, akkor elöször vizsgálatasd ki magad és ha nincs több kezelés, vizsgálat próbálkozzatok megint.
2015. jún. 27. 09:10
2/6 anonim válasza:
MR-t végeznek terheseken is. Nem árt, feltéve hogy a kontrasztanyagot mellőzik.
2015. jún. 27. 09:59
3/6 anonim válasza:
Nekem 15. terhességi héten volt egy MR vizsgálatom. Babával együtt, hasi MR volt. Senkinek semmi baja nem lett. Annyi hogy nem kaptam semmi kontrasztanyagot (elvileg adtak volna, ha jól tudom, bár nem vagyok szakértő, csak baba miatt nem kaptam). A babáról viszont szenzációs képek készültek, nagyon cuki volt. PErsze, nem miatta készült a felvétel, de ez egy pozitív dolog volt :)
2015. jún. 27. 10:26
4/6 anonim válasza:
Úgy van, ezt szabad az anyag nélkül. Nem fog ártani.
2015. jún. 27. 12:13
5/6 anonim válasza:
elvileg lehetne de kizároan kontrasztanyag nélkül.
én ugyanigy voltam csak nekem 6 hetesen lett volna,
és kontrasztos. egyből lemondtam nem kockáztatok pedig nekem is kellene...de nem véletlenül kértek kontrasztosat gondolom.
nőgyógyásznak is mondtam, egy percig nem ajánlotta hogy menjek el.
2015. jún. 29. 10:24
6/6 anonim válasza:
de ezt azzal is meg kell beszélned aki küldött MRre, mert csak ő tudja hogy a te egészségedet hogy befolyásolja ha nem mész el. mert nyilván vannak esetek amikor muszáj az anya érdekében
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!