Vírusszemölcs van az egyik ujjamon, ha csak szülés után kezeltetem, nem fertőzöm meg a születendő kisbabám?
Helyi érzéstelenítőt a fogorvosok is használnak, és semmi baja tőle a magzatnak. Hiszen helyi. Azaz nem terjed szét a szervezetben.
Ezenkívül mit gondolsz, mivel kezelnének, ha a nemi szerveden lenne szemölcs? Ugyanazzal a gyógyszerrel, amivel a lábadat. És miért? A baba érdekében, ráadásul olyan gyógyszerrel, ami nem árt neki. (Amúgy a forgalomban lévő többezer gyógyszer közül csak 41 árt a magzatnak, a többi NEM, ezt kevesen tudják.) Azaz ne te próbáld már eldönteni, hogy mit szabad és mit nem a terhesség alatt, hanem bízd ezt oda a kezelőorvosodra, aki náladnál sokkal jobban tudja, hidd el. Diplomája is van belőle.
Én a helyedben sürgősen elmennék orvoshoz és kezeltetném a problémát, még mielőtt elhatalmasodik.
Szia
Nem tudom voltál-e már orvosnál, de én terhességem előtt szenvedtem a futószemölccsel. Nagyon rágtam a körmöm és az összes ujjamon volt szemölcsöm. Nagyon undorító volt. Jártam a bőrgyógyászomhoz és folyékony hidrogénnel gyógyította. Ezt sztem lehet alkalmazni terhesen is. Nem kapsz semmilyen érzéstelenítőt, ezt ki kell bírnod :) nem valami kellemes, de túlélhető. Minden héten egyszer jártam és a szemölcsök felhólyagosodtak, majd lejött a bőr és úgy új és ép bőr lett a helyén. Semmi nem látszik meg a kezemen. El sem hiszem, hogy ilyennel valaha is szenvedtem. Nagyon csúnya volt.
Mindenképpen menj el a bőrgyógyászatra, mert ha nem kezelteted egyre több lesz belőle. Ne kapargasd és ne vedd a szádba azt a területet.
37 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!