Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vírusszemölcs van az egyik...

Vírusszemölcs van az egyik ujjamon, ha csak szülés után kezeltetem, nem fertőzöm meg a születendő kisbabám?

Figyelt kérdés
Ujjamon van egy nagy vírusos szemölcs, ami terjed már a többi ujjamra is, eddig 3 kisebbet is találtam még két ujjamon. Nem szeretném most sem kivágatni, sem kezeltetni, mert érzéstelenítő nélkül biztosan nem bírnám ki, és a kezelőgyógyszerek mellékhatásaitól is félek, nehogy ártson a magzatomnak. Ugyanakkor félek, ha megszületik és ha pelenkázom pl, megfertőzöm. Vagy ez nem fertőz úgy? Hallottam már azt is, hogy csak akkor fertőz, ha vérzik. Valaki tapasztalt ilyet?
2010. márc. 1. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt inkább bőrgyógyásztól kérdezd meg! A vírus átmehet a babára is, az meg biztosan nem lenne jó a picinek. Érzéstelenítőt terhesen is kaphatsz, olyat, ami csak helyileg hat.
2010. márc. 1. 22:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Helyi érzéstelenítőt a fogorvosok is használnak, és semmi baja tőle a magzatnak. Hiszen helyi. Azaz nem terjed szét a szervezetben.

Ezenkívül mit gondolsz, mivel kezelnének, ha a nemi szerveden lenne szemölcs? Ugyanazzal a gyógyszerrel, amivel a lábadat. És miért? A baba érdekében, ráadásul olyan gyógyszerrel, ami nem árt neki. (Amúgy a forgalomban lévő többezer gyógyszer közül csak 41 árt a magzatnak, a többi NEM, ezt kevesen tudják.) Azaz ne te próbáld már eldönteni, hogy mit szabad és mit nem a terhesség alatt, hanem bízd ezt oda a kezelőorvosodra, aki náladnál sokkal jobban tudja, hidd el. Diplomája is van belőle.

Én a helyedben sürgősen elmennék orvoshoz és kezeltetném a problémát, még mielőtt elhatalmasodik.

2010. márc. 1. 23:47
 3/3 picihasim ***** válasza:

Szia

Nem tudom voltál-e már orvosnál, de én terhességem előtt szenvedtem a futószemölccsel. Nagyon rágtam a körmöm és az összes ujjamon volt szemölcsöm. Nagyon undorító volt. Jártam a bőrgyógyászomhoz és folyékony hidrogénnel gyógyította. Ezt sztem lehet alkalmazni terhesen is. Nem kapsz semmilyen érzéstelenítőt, ezt ki kell bírnod :) nem valami kellemes, de túlélhető. Minden héten egyszer jártam és a szemölcsök felhólyagosodtak, majd lejött a bőr és úgy új és ép bőr lett a helyén. Semmi nem látszik meg a kezemen. El sem hiszem, hogy ilyennel valaha is szenvedtem. Nagyon csúnya volt.

Mindenképpen menj el a bőrgyógyászatra, mert ha nem kezelteted egyre több lesz belőle. Ne kapargasd és ne vedd a szádba azt a területet.

37 hetes km

2010. márc. 2. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!