a héten voltam elsőnek orvosnál, sajnos nem a enyémnél, mert szabadságon van, 5 hetes múltam csinált a doki hüvelyi uh-ot, semmit nem mondott, hogy hány mm semmi... csak hogy jó helyen van, meg is mutatta szóval megnyugodtam meg minden. azt mondta majd az én orvosom elmond mindent 2 hét múlva, igen ám, de júli 20, kaptam hozzá időpontot!! több mint 11 hetes leszek addigra az meg első igazi vizsgálathoz elég későn van?!? nem ?! sevérvétel se rákszűrés se semmit nem adott cak 1 ambulánslapot amin szinte semmi nincs.... arra gondoltam vagy 2-3 hét múlva elmegyek valaki máshoz ogy nézzen meg, de attól tartok csak úgy nem fognak megnézni... ha esetleg azt mondom, hogy nagyon görcsölök csak csinálnának egy uh-ot megint nem ? legalább a 11 hétig megnyugodnék :) Mit gondoltok?
Kedves 8as, igen ebben igazad van, hogy sokat nem tudna mondani, lehet hirtelen a szomorúságom íratott velem némileg butaságot, csak embertől hallottam, hogy ilyenkor se szokás jó pár héttel később visszahívni embert, hanem általában egy héttel később, hogy lássák tényleg okés lesz e. Én hat hetesen mentem elsőnek... 3hét múlvára kért vissza, pedig még szívpulzálás sem volt...másokat meg pár nappal későbbre visszaszokták kérni...3mmes votl a pici... 3 hét múlva most hétfőn meg kiderült hogy pár napnál tovább nem is fejlődtek tehát két és fél hétig.... így voltak a pocimban mert közben az is kiderült, hogy ketten lettek volna...
Nem igazán értem, ha első 12 hétben annyi minden történhet miért nem hetente vizsgálódnak?
2015. jún. 12. 09:59
12/18 anonim válasza:
12-es! Sajnos azzal, hogy hetente vizsgálódnak, nem lehet megakadályozni semmit :(
2015. jún. 12. 10:03
13/18 anonim válasza:
Igen ezt tudom :S Csak hamarabb túl lehetne esni rajta :S Ilyenkor a tudat, hogy két és fél hétig így mászkáltam boldogan... nehéz a léleknek... no mindegy ezt dobta a gép, majd jön egy másik angyalka :) És jönnek a magándokik :)
2015. jún. 12. 10:07
14/18 anonim válasza:
Szerintem két hét múlva érdemes elmenned akár magán dokihoz, nem is kell kamuzni, és akkor már látszik a szívhang. Én 5 hetesen mentem először. Viszzahívott másfél hét múlva.Azért az jó ha kiderül idejében hogy van e szívhang.
2015. jún. 12. 11:16
15/18 A kérdező kommentje:
Kedves 7 a dátumokat kicsit összekeverted....
Tudja mindenki szerintem, hogy egy vizsgálattal nem lehet problémákat megakadályozni, én nem is emiatt írtam ki a kérdést, hanem a vélemények, tanácsok miatt, de ha csak piszkálni és leoltani tud néhány ember.... a kapott időpont előtti héten jön az esküvőnk... nem szívesen szórakoznék úgy hogy fogalmam sincs van e szívhang, egy esetleg ketten vannak (mert hajlam van rá bőven) ti biztosan nyugodtan aludnátok!
Köszönöm mindenkinek!
2015. jún. 12. 11:25
16/18 anonim válasza:
Szia sztem nem vagy Elkésve. A kombi tesztet és a vervetelt 12 13 hetesen végzik. Nekem uh hoz nem kellett semmiféle kiskonyv. . Sajnos sos be kellett bemennem, mert véreztem de ott helyben megmért minden értéket a doki, pedig csak ügyeletes volt. Nekem azt mondták vedonohoz is simán ráérek még, az a 4 pecsét, ami szükséges, még bőven van időm beszerezni. Én egyedül a szivhang miatt mennék magándokihoz, és akkor egyúttal kerhetsz egy szűrést is.
2015. jún. 12. 11:55
17/18 anonim válasza:
Szia! Az 5 hetes ultrahangon sajnos tényleg nem tudnak sok mindent megállapítani. Ezért szokták kérni a kismamákat, hogy várjanak a 7-8. hétig az első orvosi vizsgálattal. Én sem bírtam ki! Szóval elmentem 6 hetesen, de nekem pl. volt akkor már szívhang így csak a 12 hetesre hívtak vissza. Borzasztó volt a tudat így is, hogy minden rendben volt az első vizsgálatnál, hogy 6 hétig semmit sem tudtam a babáról (csak a szüntelen rosszullétek nyugtattak meg valamelyest). Komoly erő kellett, hogy ne keressek fel magán ultrahangost. Csak azt hallottam a vizsgálat kellemetlen a babának, bár nem ártalmas, a rezgések elől menekülni próbál, így nem akartam szegényt lesokkolni fölöslegesen. Az élő terhesség megállapításáig (szívhang)azonban ha jól tudom 1-2 hetente vissza kellene rendelniük. Csak utána keresheted fel a védőnőt is a kiadott papírokkal. A 11 hét azt én is későnek tartom, főleg hogy ennyi erővel mehetnél rögtön a 12. heti genetikaira. Teljesen megértelek! A bizonytalanság a legrosszabb! Én a helyedben biztos elmennék! Mondom nekem még így is nehéz volt megállni, hogy tudtam, megvan a szívhang a baba jó helyen van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!