Milyen calciumot szedhetek terhesség alatt?
Én kálcium pezsgőtablettát iszok, 2 naponta 1-et.
Sima tablettába sajna nem tudom milyenek vannak vagy hogy melyik jó.
A calcium esetében van egy értékhatár (1200 mg/nap), amelyet nem ajánlatos túllépni terhesség alatt. Tehát viszonylag alacsony mg tartalmú pezsgőtablettát szabad választani, ugyanis ebbe a mennyiségbe minden elfogyasztott étel kálcium tartalma is beleszámít! Pont ezért nem javasolt a Sandoz, mert annak túl nagy a tablettánkénti mg tartalma. Nekem annak idején a gyógyszerész választotta ki a Pharmavit pezsgőtablettáját, mely 500 mg-os.
Egy 1 éves gyerek anyukája
A Sandoz 500 mg-os és ketté lehet törni ha v.kinek sok.
A kalcium szükséglet várandósság, szoptatás idején megnő; a napi kalciumszükséglet (beleértve az élelmiszereket és a táplálék-kiegészítőket) 1000-1300 mg. A napi kalciumbevitel nem haladhatja meg az 1500 mg-ot, ezért ne szedj a javasolt napi adagnál többet.
Bár a kalcium kiválasztódik az anyatejbe, ennek újszülöttre nincs káros hatása.
Ha nincs tudomásod hiperkalcémiáról(ha nem magas a véredben a kalciumszint),akkor szedheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!