Akinek vegig fekudnie kell, hogyan fordul be a babaja?
Azt olvastam, hogy a babat a gravitacio osztonzi es segiti a befordulashoz. De ha valaki fekszik, akkor teljesen maskepp hat a babara a gravitacio. Be tud majd fordulni?
Felek a csaszartol, mert kulfoldon elek, es teljesen magamra vagyok utalva. Nem segitene senki a labadozasom alatt.
Koszi a valaszokat!
30 hkm
Ehhez a gravitációnak semmi köze - ugyanis az álaltoknák is befordul a magzat, pedig azok négy lábon járnak, és így rájuk a gravitáció úgy hat, mintha feküdnének.
Mellesleg a császár után sem nehezebb, mint a síma szülés után, nekem ikrek mellett sem volt császár után segítségem és nem volt igazán vészes.
De nem írtad, hogy hol vagy külföldön, a legtöbb nyugati országban a védönönek megfelelö valaki ilyen esetben segít, vagy szervez segítséget, ha kéred.
Az orvos es a vedono is ezt mondta, hogy a grav. segit.
Az allatoknal lehet, hogy maskepp alakitotta ki az evolucio.
Tenyleg nem tudom.
De az megnyugtato, hogy csaszar utan sem veszes. Koszonom szepen, ez tenyleg megnyugtatott.
Az ember evolúció szempontjából emberszabású majom, és rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, amik ezekre az állatfajokra.
Az orvos és a védönö meg nem hiszem, hoyg valaha is elgondolkodott az evolúción, csak felületesen nézi a dolgokat.
A szülésnél gyorsíthatja a dolgot a gravitáció, mert a vajúdás során a méhszájra lefelé ható nyomás gyorsítja a tágulást, de csak akkor, ha már megindult a folyamat.
Hat van abban valami, amit mondasz.
Azt hiszem, kicsit tulparaztam a dolgot...
Isztambulban lakom.
Ott sajnos nem tudom, milyen a gondozási rendszer, esetleg itt tudsz keresni olyan kismamákat, akiknek van ottani tapasztalatuk.
Minden jót a babához meg utána is!
Koszonom a hasznos valaszokat, es a megnyugtatast!
A legjobbakat neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!