Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondják, hogy ha előbb...

Miért mondják, hogy ha előbb jön a baba, akkor inkább a 7. , mint a 8. hónap? Ez akkor is állja a helyét, ha a pici kapott már tüdőérlelőt?

Figyelt kérdés
Illetve mennyi esélye van egy 32-33.hétre született picurnak?
2015. máj. 29. 20:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Tények és részletek itt: [link]
2015. máj. 29. 20:54
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi igaz ebből, de sajnos én ezt tapasztaltam.

Kislányom 33. hétre született, 3 napig volt kritikus az állapota. Kaptam tüdőérlelőt a 26. héten, de a születése előtt sajnos már nem volt rá idő.

Kislányom azóta 20 hónapos, pont ma. Nem mondanád meg róla, hogy korababa volt, de voltak és vannak következményei a korai érkezésének.

2015. máj. 29. 22:25
 3/12 anonim ***** válasza:

A kisfiamat pont a betöltött 33héten vették ki 1400gramm 37cm volt.

24héten kaptam tüdőérlelőt, nem volt gond. 1 napig volt cpapon csak azért mert kicsi volt a súlya és nem merték rögtön nélküle hagyni, még 7 napig volt légzés támogatás szintén a biztonság kedvéért ( csak egy maszk az inkubátorban)

pont egy hónaposan hoztuk haza, szerencsére minden szövődményt megúsztunk fertőzése sem volt. Most 12hónapos kicsinek kicsi de semmi baja már megy. (8200 gramm 70cm)

2015. máj. 29. 22:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogyhogy kaptatok a huszonvalahanyadik héten tüdőérlelőt, vokt valami jele nálatok hogy koraszülés lesz, vagy ez hogy volt?
2015. máj. 30. 12:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Én 32 hetes vagyok, és Múlthéten keményedett a hasam, és kinyílt a méhszájam, és befektettek 4napra a kórházba visszatartásra, és akkor adtak.
2015. máj. 30. 12:16
 6/12 anonim ***** válasza:

3as vagyok, igen. Nekem egy perc nyugtom sem volt..

Júliusban közölte az orvos nem lehet termèszetes úton gyerekem, októberben mentem vissza megbeszèlèsre, akkor màr keze làba kezdemènye volt, 10-11 hetes hatalams hematomàval, azt mondta tuti nem marad meg, mejd ez elmúlt vèreztm mert a lepèny a mèhszàjon volt, majd "többlet magzatvízet talàltak" ekkor fektetek be 22 hetesen azt mondtak nincs nyelőcsöve, 24 hetesen kaptam a tüdőèrlelőt, 25 hètre elmúlta többlet vïz jött a magas vèrnyomàs, majd toxèmia lett belőle.... napi 3. Nst kèt napont uh, ès 10 percre lakom a korhàztól mègsem engedtek haza. Vègül nem növekedett nekem nem ment 170 alà a vèrnyomàsom, fehèrje lett a vizeletemben, eltűnt a köldökzsinór , ès kevesebbet mocorgott...a dokim azt mondta jobb neki idekint. Vègül iscsak a bokàjàra, tèrdère, ès nyakàra volt csavarodva a köldökzsinor tehàt mèg jó hogy figyeltek ès lèptek, toxèmia nèlkül is vèszes volt!

2015. máj. 30. 14:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Kèrdező mèg simàn kihúzhatod akàr 40ig is..csak feküdj feküdj feküdj
2015. máj. 30. 14:14
 8/12 Kávétejszín ***** válasza:
Pontosan ugyanígy voltam a lányommal. 32. héten befektettek 1 hétre, kaptam tüdőérlelőt, nyíltam, görcsölgettem. Utána hazaengedtek, 38. hetet betöltöttem, majd megszületett a kislányom. Nyugi, az, hogy nyílni kezdtél, nem jelent semmit. Van, aki már 20-24. hét körül nyílni kezd, mégis túlhordja. :)
2015. máj. 30. 16:25
 9/12 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Nekem méhszájon tapadó lepényem volt ,ezért végig veszélyeztetett terhes voltam. 26 hetesen bevéreztem, mert levált a lepénynek egy kis része. Akkor kaptam tüdőérlelőt, de szerencsére visszatapadt. 33 hetesen megint erős vérzéssel rohantunk kórházba, akkor már sajnos nem tudtak mit csinálni, a placenta nagy része levált. Nem volt már idő kivárni a tüdőérlelő hatását, rohamtempóban császároztak, mert a kislányom még jól volt, és ezt nem merte kockáztatni az orvosom.
2015. máj. 30. 19:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Hú, látom,nem csak nekem van problémás terhességem.nagyon aggódok a kincsemért, főleg két vetéléssel a hátam mögött. Megmondom őszintén, hogy hiába vagyok 32 hetes, egyszerűen még most se tudom elképzelni, hogy hamarosan megszületik, rendben lesz minden, és ittmarad velünk. Pedig annyira szeretjük már most
2015. máj. 31. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!