Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lombikosok, akinek sikerült,...

Lombikosok, akinek sikerült, a prog. Hüvelygélt 12 hetesen kellett abbahagynom, nem lehet baj, hogy így egyik napról a másikra abbahagyom? Tinektek meddig kellett használni?

Figyelt kérdés
Az orvos azt mondta, hogy addig használjam (pont 12 hétig), utána már nem kell. Tőle akartam megkérdezni, hogy nem baj-e, de annyian voltak ott nővérek, futkoztak, jött a következő beteg, hogy nem tudtam, és most van itt az idő, tegnap már nem használtam. A biztonság kedvéért 12+2-ig használtam, még van kettő. Csak mert azt olvastam, hogy a 12. hét környékén veszi át a prog. termelést a sárgatesttől a méhlepény, de ha a sárgatest már elhalt és a méhlepény már nem termeli, akkor van a vetélés és emiatt vetélnek el sokan a 12. hét környékén. Esetleg, ha baj van, akkor miből fogom tudni? Vérzés, görcs, vagy lehet csak elhal a baba és hetekig nem is tudom? Nem vagyok egy izgulós típus, de ez most nyugtalanít...
2015. máj. 26. 09:13
 1/6 A kérdező kommentje:
"a méhlepény MÉG nem termeli" ezt akartam írni!
2015. máj. 26. 09:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem gélt adtak, hanem Utrogestan golyókat. Csak erről tudom mondani, hogy le kellett épitenem a mennyiséget, nem csak úgy egyik napról a másikra abbahagytam. Csökkenteni, aztán napi 3 helyett már csak napi kettő, és így tovább.

Nem tudod felhívni az orvost és megkérdezni? Lombiknál azért szoktak segíteni.

2015. máj. 26. 10:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ma beszélek vele, de ezt nem nagyon lehet csökkenteni, mert napi 1 gélt kellett, legfeljebb azt lehetne, hogy most 2 naponta kell, de beszélek vele, és neked mikor kellett abbahagyni végleg?
2015. máj. 26. 10:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, hogy nem baj-e, hogy így egyik napról a másikra leálltunk vele, de azt mondta: Nem, nem!!! Hát jó, UH-on minden rendben volt amúgy!
2015. máj. 26. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor ő biztosan jobban tudja, higgy neki.

Húúú, nem nagyon emlékszem már ilyen részletekre, két éve volt a dolog. De úgy rémlik, a 12. hétig kellett használni a golyókat.

Sok sikert, remélem minden rendben lesz!

2015. máj. 26. 20:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem is a 12. hétig kellett, és köszi! Valahol azt olvastam, hogy Németországban csak 6 hétig kell, ilyen is van...
2015. máj. 27. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!