Alhasi fâjdalom szurkálás a hüvelyben 20 hetesen normális?
Nekem is van ilyen, sok kismamának. :)
De a görcsölésre kell a magnézium, azt szedjed azért. A vizelet pedig ha csekkoltad akkor nyugi, a vesék terhesség alatt aktívabbak (tobb a ver ott is) ráadásul a mehed is nyomhatja.
21 hkm
Szia! Hát bocsánat, de a sok nyugtatós hozzászólás után én vagyok az ellenpélda. Nem is idegesítés végett, csak azért, mert láttam, hogy az előző terhességedben korai nyílás volt.
Az első terhességemben a 26. héten kezdtem el nyílni a másodikban pedig a 20.-ban. Másodjára nagyon nagyon nagy baj lett, hiába szaladtam azonnal orvoshoz. Valóban, a nyílást nem lehet érezni, de ha neked bármikor merülne fel kétséged, vagy olyan gondolatod, hogy ez a lent szurkálás, hüvelybe rugdosás, sűrű inger, a terhesség alatt normálisnál erősebb folyás, akkor szerintem inkább nézzen rád az orvos. Inkább fuss egy felesleges kört. Másrészt így meg is nyugodhatsz. Minden jót kívánok!!!
Szia! Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy válaszoljak-e. Elsősorban azért, mert igazából mindent leírtam a válaszomban, amit erről el tudok, el szeretnék mondani.
Igen, nagyon hasonló tüneteim voltak, azzal, hogy az első terhességemben hónapok kellettek a végkifejlethez, másodjára csupán órák. Szurkált a hüvelyem, nagyon lent éreztem mozogni, úgy éreztem, hogy nagyobb dolgom lenne, de csak az inger volt és nem jött semmi és nagyon bő folyásom alakult ki.
Az enyém a ritkább eset és gyakrabban történik az, hogy csupán a méhed növekedése és a terhességben egyébként is szokásos dolgok történnek.
Azért írtam őszintén, mert nem szeretem amikor többen is azt mondják, hogy ugyan már rémeket látsz, mert el sem tudják képzelni, hogy lehet tényleg mégis nyílásról van szó. És ha az, akkor ilyenkor még tudnak rajta segíteni.
Ha benned ez felmerült - és okkal, mert van hasonló tapasztalatod - akkor szerintem a saját megnyugtatásodra nézzen meg egy orvos. Ő fogja tudni megmondani a biztosat. Ha neked valami azt súgja, hogy lehet, akkor járj utána.
Nagyon nagy valószínűség szerint tényleg arról van szó, hogy minden rendben és a szokásos terhességi tünetek vannak és minden rendben van, de ahhoz hogy tényleg megnyugodjál orvosi vélemény kell. Kitartás minden rendben lesz!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!