Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok.60-70...

8 hetes terhes vagyok.60-70 fokba dolgozom mit tegyek?

Figyelt kérdés
Üdv. Pékségben dolgozom 1 éve . Árut kell cipelnem,eladni,takarítani. Most hogy terhes lettem nehezen viselem főleg a meleget. Eddig jo viszonyom volt a főnökömmel azonban probal ravenni hogy minél több ideig maradjak nehogy táppénzt kelljen fizetnie. Reggelenként rosszul vagyok az ekgm se jo. 16 ora meló két nap szabad es a múltkor kitalálta hogy két napot vállaljak be mondtam hogy nem fogom bírni és én voltam a hibás hogy túl aggódom a terhességet. Ha elmennék ki iratnám magam nagy balhé lenne. Ti mit tennétek?
2015. máj. 21. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Vállalnám a nagy balhét, mert a gyerekem élete a tét. Nekem fontosabb, hogy megmaradjon a babám, mint hogy szeressen a főnököm. Ez a főnök még csak hajszálnyit sem foglalkozik azzal, hogy elvetélsz-e vagy sem. Akkor te mit lelkizel az ő üzletén???
2015. máj. 21. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Figyelj, úgyse fogod bírni, állandóan rosszul leszel, na meg egy megerőltetésből adódó vérzés sem hiányzik neked szerintem. Úgyhogy ne azt nézd, hogy a főnöködnek mi a jó, hanem csakis a babádat. Ne veszélyeztesd, inkább balhézzon a főnök. Én táppénzre mennék. És mentem is, ugyanis én is bevéreztem megerőpltetés miatt, hát mit ne mondjak, több hét szigorú fekvés következett, közben pedig képzeld el milyen az napról napra, heteken keresztül azon aggódni, hogy bármikor elvetélhetsz a vérzés miatt. NA nem! Menj táppénzre ha nem bírod, és ne erőlködj!!
2015. máj. 21. 13:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal terhesen napi max. 8 órában dolgoztathatnak, ráadásul olyan munkakört kell felajánlaniuk, ami nem veszélyezteti a terhességet - a 60-70 foknál ez már sanszos.

Ha nem tudsz a főnökkel megegyezni, akkor menj táppénzre mint veszélyeztetett terhes. Egyébként most már nem rúghatnak ki a gyed végéig - vagy kb. odáig, ezt nem tudom pontosan.

2015. máj. 21. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Elmennék táppénzre, ha balhézik, balhézzon.

A főnököd lelkivilága szerintem kevésbé fontos mint a gyereked élete, nem? Ne is gondolkozz ezen, ez a munka amit leírtál nem várandós nőnek való. Ha szeretnéd a babát, akkor nem kérdés.

Engem cseppet sem érdekelne a balhé.

2015. máj. 21. 15:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, senkinek a mocskos kis adócsaló vállalkozása nem ér annyit , mint a gyermeked élete. Menj táppénzre? Balhézik? Majd kialussza. De te, ha elmegy a babád, talán sose hevered ki.
2015. máj. 21. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne tpre menj. HANEM irásban jelentsd be hogy terhes vagy és kéred megfelelő munkakörülmény biztosítását. Ha kötözködik vigyél orvosi javaslatot hogy számodra ez nem megfelelő munkakör jelenleg. Köteles áthelyezni egy megfelelőbe (ugyanannyi bérért), ha ezt nem tudja biztosítani akkor fel kell mentsen a munkavégzés alól és távolléti dijat kell fizetnie neked. Vagyis nem kell bejárnod dolgozni és kapsz munkabért. Azazért mégis jobb mint a 60% tp.
2015. máj. 21. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:
táppénz
2015. máj. 22. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!