Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki székrekedésben szenved,...

Aki székrekedésben szenved, hány naponta tud wc-ni? Mert én sajnos3-4 naponta, semmi sem segít! Nem lehet ebböl valami nagy baj?

Figyelt kérdés
2010. febr. 25. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Sok rostos ételt, zöldségféléket, gyümölcsöket egyél.
2010. febr. 25. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Én bármit csinálok, székrekedéses vagyok... Talán öröklött... Nekem átlagosan 3 naponta van... Terhességem előtt is, terhesen is, meg most így szülés után is. Bármit ehetek össze-vissza, meg sem moccan a "dolog". Nagy baj nem szokott származni belőle, kettő fontosabb következménye van: a méreganyagok szépen visszajutnak a szervezetedbe, mivel a végbél nyálkahártyáján keresztül felszívódnak újra a salakanyagban található toxinok. :( A másik pedig a jó öreg aranyér... A kemény, száraz széklet maga előtt tolja a végbelet, ezért ki fog türemkedni... És issszonyúan fájdalmas... Nekem semmitől nem húzódott vissza, csak az idő hozta rendbe... Remélem segítettem. :)
2010. febr. 25. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Milyen terhességi vitamint szedsz? Lehet, hogy az okozza!Egyedül a Femibion az ami nem okoz székrekedést egyáltalán.
2010. febr. 25. 11:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Pont a femibiont szedem,azt is2-3naponta!De még 1hónapja rendszeresen voltam wc-én,olyan volt mint ha állandóan hasmenésem lett vna!Terhesség előtt is vtak ezzel gondjaim,akkor volt hogy 1-teljes hétig nem vtam wc-én,de most a baba miatt kérdeztem,hogy nem e lehet baj!
2010. febr. 25. 11:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Értem. Hát ha sok napig nincs székleted az a méreganyag felgyülemlése miatt sem igazán jó.

Próbálj nagyon sok rostot és folyadékot bevinni a szervezetedbe. Igyál gyümölcsleveket, egyél gyümölcsöt , igyál rengeteg vizet és néha kapjál be pár kanál szilva lekvárt. Vagy pedig a Leovolac (nem tuti hogy jól írtam, de valami ilyesmi volt a neve) kanalas gyógyszert próbáld ki! Az nekem terhesség előtt bevált és sokan is ajánlják ezen az oldalon.

2010. febr. 25. 11:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia. Én az első 10 hétig voltam így aztán átestem a ló túloldalára kétnaponta megyek wc-re de hasmenésem van. Előtt volt hogy 5naponta tudtam csak és hiába ettem gyümölcsöt, gyümölcslevet nem segített semmi. Én is felírtam ide kaptam sok ötletet amiket ki is próbáltam. Én minden reggel éhgyomorra megiszok egy bögre enyhén cukros meleg teát az beindít, de lehet kávé ha ihatsz vagy forró csoki. Amúgy én is a femibiont szedem de az nem okoz székrekedést.

13h km

2010. febr. 25. 12:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem terhességem elején volt hogy 12 napig!!! nem mentem wc-re az orvos nem hitte el. Olyan volt a hasam mintha betonból lenne, fájt szúrt minden bajom volt. Egyik orvost sem érdekelte. Ez a terhességgel jár, ennyit mondtak. A qrva anyád jár vele gondoltam én. Anyáméknak még felírtak hashajtót, vízhajtot vizesedésre (olyan a lábam hogy szétfeszíti a víz de a vízhajtó is szülést indíthat be így azt se kapok 6 kiló jött rám 3 nap alatt ami csak víz), nyugtatót (vagy nospát azt még most is szoktak de nem sokat ér) ha nagyon keményedett a pocakjuk Nekünk semmi levegőt sem szabad venni mert óóó te jó ég mi lesz.

Én heti 1 alkalommal jutok max wc-re. És akkor se sikerül sok minden. Sok gyümit eszek rostos kaja... Lóf@szt nem ér. Ez hülyeség és már arra is harapok aki ezt megemlíti. Ajánlottak kakaót meleg tejet kamilla teát tamarinlekvárt stb... Próbálkozz de ez sajnos a terhesség velejárója és van akinél ez így is marad... Hashajtó az tilos azt meg is értem (már). Alhasi vérbőséget okoz ami szülést indíthat úgyhogy csak azzal ne próbálkozz. Üdv 38 hetes kismama.

2010. febr. 25. 12:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem volt olyan ,hogy sírtam a vècèn annyira szenvedtem . Minden trükköt kipròbàltam kivi szilvalekvàr , savanyùkàposzta ,melegvíz ,sok gyümi ,tej stb. ès semmi nem hasznàlt. Femibiont szedtem amikor ez a problèmàm volt . Kivàncsisàgbòl kiprobàltam a Hipp Natalt (terhes vitamin az is )ès azòta minden nap megyek vècère erölködès nèlkül .
2010. febr. 25. 13:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Amit előttem leírtak,az mind jó. Én is mindig székrekedéstől szenvedtem, de érdekes, hogy terhesen meg nem. Minden nap járok WC-re, pedig annyi gyümölcsöt azért nem eszem.Az Elevitet szedem, ami mások szerint székrekedést okoz.Arra gondoltam, hogy nekem az hozta rendbe, hogy elalvás előtt mindig megiszom egy csésze kamillateát, tuti annak van ilyen hatása is. Meg sokat is gyaloglok, sétálok.
2010. febr. 26. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!