Az AFP leletemen ez van: 31.8 IU/mol és referenciának 57. 0 van megadva. Be is írták a könyvembe, hogy negatív, de akkor ez most mennyi MOM értéknek felel meg?
Szia!
Nekem 18,7 IU/ml volt és azt mondta 2 orvos és a védőnő is hogy jó a normá tartományban van. Én is kerestem, de nem találtam és a dokim azt mondta, hogy a MOM értéket az adott régióban élő populáció eredményéből határozzák meg, így alakul ki egy referencia tartomány, ami viszont elég pontatlan, hiszen kivételek lehetnek, és ezért már más országban nem is használják. A védőnő még azt is mondta, ha nem jó az AFP eredmény akkor is a 18 hetes UH-t veszik alapul, ha azon nem látszik eltérés, akkor az AFP-vel nem kell fogllakozni, bár valószínűleg ilyenkor javasolják a magzatvízvételt.
Szia!
Én is tegnap kaptam meg az eredményem, és nekem az mondta a védőnőm, hogy már nem használják a MOM értéket, nem foglalkoznak vele.Én is meglepődtem.
Szia!
Szerintem ezt laborja válogatja. itt nálunk korábban MOM-ban adták meg az értékeket, de nemrég átállították a gépet a laborban. Arra, hogy ez MOM-ban mennyi én sem kaptam választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!