15 éves vagyok es juliusban leszek 16. Terhes vagyok. Párom es a csaladom támogat. A babát megtartjuk. Mivel a párom sokkal idősebb mint én lehet neki vagy anyukámnak ebbol baja? Valaki eltudná mondani azt hogy ilyenkor mi a teendő?
Mitől félsz? Hogy megbánod? Hogy elítélnek majd emiatt?
Ha belegondolsz ezek mind igazak lehetnek arra az esetre is, ha megtartod.
Egyébként az abortusz lehet, első hallásra úgy hangzik, mintha emberölés lenne, de nem véletlenül nincs rá törvény a 12. (?)/(fiatalkorúaknál azt hiszem 18.) hétig. És utána sem emberölésnek minősül, hanem magzatelhajtásnak, ami bűncselekmény, de koránt sem olyan súlyos, mint az emberölés.
Kedves utolso! Koszonom szepen a segitseget!
Igen a parom elmult 18. Ezek szerint akkor lehet a parom a gyamja? Mert ugy halottam hogy ameg be nem toltom en a 18-at addig edesanyam lesz.
"Ezek szerint akkor lehet a parom a gyamja?"
Nem lehet. Kiskorú személy gyermekének gyámja, csak a kiskorú gondviselője lehet.
Viszont, ha a barátod tényleg komolyan gondolja, akkor amint betöltöd a 16-ot, elvehet feleségül (a gyámügy engedélyével) és akkor már nem kell a gyereknek se gyám, mert te és a férjed közösen lesztek a gondviselői. Te ezzel kvázi nagykorúvá válnál, a szüleidtől függetlenednél, a gyereked ügyeiben saját magad járhatnál el. A kvázi itt annyit tesz, hogy a nagykorúságod nem jelentene 100 %-os nagykorúságot. Nem ihatnál, nem dohányozhatnál, nem szavazhatnál, de a gyerekedet felnőttként láthatnád el, minden ügyintézésre, orvoshoz..stb. nem kellene anyukádat is vinned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!