Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadig héttől kezdődik a 7....

Hányadig héttől kezdődik a 7. hónap?

Figyelt kérdés
2008. aug. 28. 12:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
28. héttől
2008. aug. 28. 12:47
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, hogy mit tekintünk hónapnak.

Ugyanis nagyon sokan úgy számolják, hogy egy hónap egyenlő négy héttel, ami igaz, de ez nem egy naptári hónap, hanem holdhónap. Ha holdhónap szerint számítunk, akkor betöltött 24. hét után már a hetedik hónapban vagyunk, hiszen a hetedik hónap meg a betöltött hat hónap plusz egy naptól kezdődik. Az a baj ezzel, hogy eszerint a számítás szerin beszélhetünk tizedik hónapról is, hiszen 36. hét után már a tizedik hónapban vagy az egy hónap=négy hét számítással.

Épp ezért én mindig azt nézem, hogy hány naptári hónap telt már el azóta. Nekem február 27-én volt utoljára mensim, ez azt jelenti, hogy épp tegnap voltam hat egész hónapos, ma már egy nappal több vagyok, beléptem a hetedik hónapba. Hetekben nézve tegnap voltam egész 26 hetes, azaz az én esetemben a hetedik hónap a 27. héttől kezdődik.

Én nagyon nem szeretem, amikor kérdezik, hogy mennyi idős terhes vagyok, mert ha hetekben mondom, akkor néznek rám kerek szemmel és visszakérdeznek, hogy az hány hónap, ilyenkor meg akinek a naptári számítás szerint mondom, annak az kevésnek tűnik és kijavít, akinek a holdhónap szerint mondom (aszerint már majdnem a nyolcadikban vagyok) az meg azért javít ki, mert túlzom. Számolják csak ki maguknak ahogy tetszik, ne bonyolítsuk már ezt túl ennyire...

2008. aug. 28. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!