Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt nyitott gerincű...

Van itt nyitott gerincű kismama? Tanácsokat szeretnék!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Első babámat várom, most vagyok a hetedik hét közepén. Neurológiai gondokat nem okoz a nyitott gerincem, csak fájós miatta a derekam. 25 éves vagyok, világ életemben sportoltam, most sajnos nem lehet(feküdnöm kell,"ugrálni" tilos). Félek, ha az izomzatom kicsit is gyengülni fog, mozdulni sem fogok tudni, főleg nagyobb hassal. Ismer valaki olyan tornát, amit lehet végezni ilyenkor is? A hátralevő időre is szívesen fogadok tanácsokat! Köszönöm!
2010. febr. 19. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen típusú a nyitott gerinced?

Spina bifida vagy valami komolyabb?

2010. febr. 19. 21:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Huhh! Lehet, hogy komolytalannak tartasz de nem tudom, minden papírom, leletem otthon van, én pedig emitt egyetemen. Ha ez segít, ennyit tudok most mondani még: véletlenül derült ki 17 évesen. Versenyszerűen kajakoztam és mindig fájt az ülőgumóm. Mikor tapintással is érződött, hogy a jobb jelentősen nagyobb a balnál, akkor készítettek medenceröntgent. Na ott"lógott" a képbe a bajos rész, így egy csapásra megoldódott a fájós derekam rejtélye is...
2010. febr. 19. 21:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor az spina bifida lesz, mert a többi születéskor kiderült volna!

Nekem 15 évesen derült ki, szintén derékfájás miatt. Terhesség alatt végig fájdogált, főleg az utolsó 3-4 hétben, de nem volt annyira vészes! Inkább szülésnél okozott gondot.

7 hetesen még nagyon necces tornázni, de ha mégis, akko mindenképp gyógytornásszal kell egyeztetned, hogy mit lehet és mit nem!

2010. febr. 19. 21:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. febr. 19. 21:50
 5/5 anonim ***** válasza:

mindenképp gyógytornász irányításával végezz speciális tornagyakorlatokat, de szeretjük megvárni a betöltött 12. hetet és az orvos jóváhagyását!

32hetes kismami- gyógytornász

2010. febr. 19. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!