Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért hívjátok/hívják textilpe...

Miért hívjátok/hívják textilpelenkának azt a kis rongyot, aminek semmi köze a pelenkához?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem. Mikor eleinte olvastam, néztem, hogy milyen textilpelenkáról beszélnek ezek, aztán rájöttem, hogy az egy ilyen kis rongy babákbnak, ami nem tudom igazán mire való, de azt pláne nem értem, hogy miért hívják textilpelenkának, mikor köze nincs a pelenkához.
2015. ápr. 7. 09:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekorvosnál,is ezt szokták a baba alá teríteni,hogy ne a hideg vizsgáló asztalon feküdjön,meg amit már előttem leírtam büfiztetés stb.
2015. ápr. 7. 10:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom, nálunk ezért büfikendő néven fut :)
2015. ápr. 7. 10:52
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A linken a MODERN mosható pelenkálról írnak (ezejet használom én is a gyetekem pelenkázásához). De régen, 30-40-50 éve nem voltak modern mosható pelenkák (a csecsemők pedig akkor is pisiltek, kakiltak), őket és még engem is anno ilyen összehajtogatott textilpelenkába pelenkáztak amire vízzáró rétegként egy patentos vagy megkötős gumibugyi került. Ma már nem azért írják a kelengyelistába, hogy ezzel pelenkázz, hanem hogy a füfiztetésnél használd, az ágyban és a babakocsiban a feje alá stb.

Persze nem muszáj venned, de akkor vegyél rá mérget hogy egyfolytában mosni fogsz (mert a csecsemők sokat buknak).

2015. ápr. 7. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A textilpelenka vagy tetraplenka akár hiszed akár nem, az egyik leghasznosabb dolog a babakelengyében. Büfiztetni, szoptatásnál, etetésnél alátenni, pelenkázni rajta, ágyba feje alá, stb stb stb.

És bár neked szintén hihetetlen, ma is nagyon sokan pelenkáznak ebbe, a modern mosható pelenkákba betét helyett használjuk. Könnyű mosni-vasalni (aki vasal persze), hamar szárad, nagy a nedvszívó képessége, sok féleképpen hajtogatható. Az én fiamon most is az van egy hibrid csónakos pelenkába hajtogatva ;)

[link]

2015. ápr. 7. 11:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként pedig van aki ma is használja ezt, sőt van olyan hogy az orvos javasolja pl terpeszpelus helyett (ha nem nagyfokú problémáról van szó). Én már láttam ilyet és tényleg jól tart (csak hát utána fertőtleníteni, mosni, vasalni kell, de ezt ugye már nem szívesen csinálnánk).

És igen hasznos, ahogy már írták büfizéshez, orvosnál, nálunk van egy a feje alatt is.

2015. ápr. 7. 11:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
mamámék korában még ezzel pelenkáztak. ma is használjuk pl. büfizésnél a vállra terítve,így nem kell napi 8x felsőt cserélni, orvosnál a mérlegre terítjük, kiságyba babakocsiba fej alá tesszük,és én pl. evésnél is használom,ráterítem,és arra teszem az előkét (műanyag előke,jól megtartja) és így nem lesz tiszta kaja a ruhája
2015. ápr. 7. 11:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
azért fontos, mert a kicsi alá ezt rakod mikor orvosnál, védőnőnél rárakod a vizsgálóra, mérlegre, a kicsi feje alá is lehet rakni hogy ne bukja le az ágyneműt, vagy büfinél a te ruhád ne legyen olyan. van aki a kiskádba is azt rakja csúszságátló gyanánt mikor még pici a baba, tehát igencsak sok szerepe van.
2015. ápr. 7. 12:48
 18/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 7. 18:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Azért hívják úgy, bármely meglepő, mert az ami. :) Én speciel eredeti rendeltetése szerint is használtam őket, tehát valóban pelenkázásra.
2015. ápr. 20. 09:41
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyik szobatársam a kórházban konyharuhával helyettesítette. Az is jó. (viszont pelenkázáshoz nekem kicsi lett volna) A lényeg, hogy valami textil legyen a feje alatt, ha bukik, ki lehessen mosni
2015. ápr. 20. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!