Miért hívjátok/hívják textilpelenkának azt a kis rongyot, aminek semmi köze a pelenkához?
A linken a MODERN mosható pelenkálról írnak (ezejet használom én is a gyetekem pelenkázásához). De régen, 30-40-50 éve nem voltak modern mosható pelenkák (a csecsemők pedig akkor is pisiltek, kakiltak), őket és még engem is anno ilyen összehajtogatott textilpelenkába pelenkáztak amire vízzáró rétegként egy patentos vagy megkötős gumibugyi került. Ma már nem azért írják a kelengyelistába, hogy ezzel pelenkázz, hanem hogy a füfiztetésnél használd, az ágyban és a babakocsiban a feje alá stb.
Persze nem muszáj venned, de akkor vegyél rá mérget hogy egyfolytában mosni fogsz (mert a csecsemők sokat buknak).
A textilpelenka vagy tetraplenka akár hiszed akár nem, az egyik leghasznosabb dolog a babakelengyében. Büfiztetni, szoptatásnál, etetésnél alátenni, pelenkázni rajta, ágyba feje alá, stb stb stb.
És bár neked szintén hihetetlen, ma is nagyon sokan pelenkáznak ebbe, a modern mosható pelenkákba betét helyett használjuk. Könnyű mosni-vasalni (aki vasal persze), hamar szárad, nagy a nedvszívó képessége, sok féleképpen hajtogatható. Az én fiamon most is az van egy hibrid csónakos pelenkába hajtogatva ;)
Egyébként pedig van aki ma is használja ezt, sőt van olyan hogy az orvos javasolja pl terpeszpelus helyett (ha nem nagyfokú problémáról van szó). Én már láttam ilyet és tényleg jól tart (csak hát utána fertőtleníteni, mosni, vasalni kell, de ezt ugye már nem szívesen csinálnánk).
És igen hasznos, ahogy már írták büfizéshez, orvosnál, nálunk van egy a feje alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!