Ugye nem ártottam a babámnak a vitaminokkal?
Clostilbegyt-et szedtem, 2. hónapban jött össze a baba, 5 hetes vagyok most.
Szeptember óta szedek napi 2000 mg C-vitamint (hpv gyanú miatt kellett erősíteni az immunrendszerem, azért szedtem ennyit), amit most lecsökkentettem 1000 mg-ra. Valamint szedek kb. 2 hónapja napi 400-600 mg E-vitamint, ami segített a méhnyálkahártyám vastagítani, mert mielőtt szedtem, 6,5 meg 7-8 mm volt mindig, ami kevés, így meg 11-12 mm lett. Szedtem még multivitamint is, amit elhagytam múlt héten, egy nappal azelőtt, ahogy kiderült volna a terhesség. Most vettem Gravidát, amiből szedek napi 1-et, szedem a napi 1 szem folsavat, de nem tudom be merjem-e venni ma az 1000 mg C-vitamint és a 200 mg E-vitamint, mert most olvastam, hogy magzatkárosodást okozhat a sok vitamin. :( Szedjem csak a Gravidát meg a folsavat? Szerdán megyek dokihoz. Ugye nem ártottam semmit ezekkel? :( Nem gondoltuk, hogy ebben a hónapban terhes leszek, mivel az ultrahangon csak 11-12 mm-es tüszők voltak láthatók, szóval valószínű előtte repedt meg egy, amit a doki már nem látott.
Nagyon félek, nehogy valami rendellenessége legyen a babának, vagy elvetéljek. :( Nyugtassatok meg, hogy nincs gond! Szerdáig megöl az idegesség így, és az se tesz jót.
Vitaminnal?? dehogy.
E vitamin segiti a beagyazodast, c vitamin csupa egeszseg, multivitamin a gravida i..
A megadózisú C-vitamin vetélést okozhat, viszont te nem annyit szedsz.
Viszont az ajánlott határ 2000 mg és ez ételekkel együtt értendő. Érdemes lenne csak max. 1000 mg-ot szedned.
Hát most dobom le a szíjat...megadózisú c vitamin vetélést okozhat????? Te magasságos ég, ezt a baromságot hogy voltál képes leírni??
Kérdező, ne félj, vitaminnal KÉPTELENSÉG kárt okozni!
Ezt a megadózis kifejezést meg verje már ki a fejéből mindenki és tanulja meg a lóf....szra sem elég dózis kifejezést! A gyógyszertári szarok ugyanis ezt képviselik.
Maradt a napi 1 gravida, 1 folsav, 500 mg C-vitamin, 200 mg E-vitamin, és holnap a doki megmondja, hogy mit lehet és mit nem. Köszönöm a válaszokat! :)
Egyébként én is kétlem, hogy a C-vitamin vetélést okozna, ugyanis érfalerősítő hatása is van többek közt...nem hiszem h akkor pont leválna tőle a méhlepény, de nem vagyok orvos. :)
A PubMed tudományos adatbázison olvastam egy cikkben. ;)
Ők is a megadózist használták, mint szakkifejezést.
De felőlem...
Mivel már nincs hozzáférésem a PubMed-hez, így nem fogok keresgélni (reg nélkül csak az absztraktot lehet elolvasni).
"Szerintük c vitaminból a napi ajánlott mennyiség egy felnőtt embernek 80mg!!!! 80 érted?"
Nem az ajánlott, hanem a minimum, ami a skorbut megelőzéséhez nélkülözhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!