Megéri elmenni egy magándokihoz a 12-ik heti ultrahangra?
Sok helyen olvasom, hogy az Sztk-ban mivel sokan vannak, futószalagon nézik a babákat ultrahangon.
Viszont a 12-ik héten nagyon sok mindent kell tüzetesen átnézni a babánál. Hogy van erre ideje egy Sztks orvosnak 2-3 perc alatt?
Szóval szerintetek befizessek egy magándokihoz erre az egy vizsgálatra, vagy ott sem nézegetik több tíz percig?
Nekem a magándokim is megcsinálta. Az sem volt hosszú, de nem 2 perc. Engem megnyugtatott, h nem siettetett, nem akart kifelé dobni a rendelőből. Minden méretet 3x mér és átlagol. Jobb érzés, ha tudod, h a babádat ketten is látták. Én pl. féltem a végtaghiány miatt, mert pont a 12. heti uh előtt halottam egy hírt, h az anyukánál nem vették észre, h a babájának nincsenek ujjai, mert a kórházban csak kinyomtatják a sablonszöveget a számítógépből, max megváltoztatnak rajta pár adatot. Azon a sablolnon is szerepelt, h a végtagok rendben, így nem is nézte utána már senki. Kb így történhetett az elmondás szerint.
Na és akkor a doki kinagyította a kezeit és lábait, h számoljam meg az ujjacskáit. Ilyet a kórházban nem kérhetsz, kiröhögnek, elhajtanak.
nekem elég sokáig nézegette a magándoki, meg fel is vette dvd-re nekem, kb 10-15 perc volt az uh, emellett persze minden kérdésemre válaszolt. 20 percig meg nincs mit rajta nézni, szerintem elég időt szánt rám.
az sztkban az uh nálunk úgy zajlik hogy 2 embert hívnak be egyszerre, van kb. 1 perced hogy kitaláld mit szeretnél, és arra se válaszolnak tisztességesen.
Magán doki párti vagyok, a felszereltség, a kiszolgálás, a türelem, a szülés közbeni bánásmód, és a rendelési idő rugalmassága miatt.
Sztem csinaltathatsz kombinált tesztet is és annak van uh része szintén. 30 percig is tarthat, nem két perces vizsgálat mint állitólag az sztk.
Amúgy én magandokihoz járok és 20 percet simán töltöttem az uh szobában 12 hetesen. Nagyon alapos és rendes doki. Baba nem akarta megmutatni a tarkóredőt de addig nyomozta a doki amíg megmérte normálisan. Aztán képet kértünk és túl sokat mozgott a baba, alig lehetett elkapni egy jó képet. De megoldotta :) ugy 5 perc alatt.... A nemét is nézegette lelkiismereten de nem mert tippelni sem a végén. Némelyik sztk-ban vannak lelkiismeretes orvosok de sok helyen nem azok.
En az RMC be mentem Pestre, egy ora hosszaig tartott a vizsgalat, mindent jo alapossan megvizsgaltak, utana kapsz egy cd-t es egy 20 30 olda
las konyvet a babadrol :) Szerintem menny el egy komolyab vizsgalatra mert tenyleg megnyugtato erzes hogy tudod mindent alapossan megneztek es minden rendben van a babaval..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!