Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt akinek ínygyulladás...

Volt akinek ínygyulladás miatt koraszülése lett? Hanyadik hétre szült és mikor volt a gyulladás?

Figyelt kérdés
20 hetes vagyok, van egy pukliszerű gyulladásféle az ínyemen. Holnap megyek fogorvoshoz, csak érdekelne mennyire gyakori ez az állítás, mert sok helyen írják.
2015. márc. 24. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Még utánanézek amúgy, de én sem tudom elképzelni, mi függ össze mivel, szerintem egyáltalán nincs okod félni, ne higgy el mindent, aminek nem tudod a hiteles tudományos magyarázatát :)

Szóval itt ez a kis megnyugtatás: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2015. márc. 24. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én anno megkérdeztem az ovosomat, a védőnőt és a terhes gondozáson is a védőnőket (?). Mindegyik azt mondta, hogy emiatt nem lehet koraszülés.

Nekem mindkét terhességemnél fogínygyulladásom volt, konkrétan volt egyszer olyan, hogy csak úgy random elkezdett folyni a vér az ínyemből.

Nem lett koraszülés. 39+5 és 39+6 lettek a babák.

2015. márc. 24. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:

A kutatások részletes adatai nincsenek feltűntetve, és nem is konkrétan mindenféle fogínygyulladásról van zó hanem egy konkrét fogínybetegségről, amelynek a baktériumai átjutHATnak a méhlepényen, DE még ez sem BIZTOSAN okoz bármi gondot is, tehát erre nagyon-nagyon kicsi az esély, megítélésem szerint MAXIMUM 5%-ról lehet szó. Szóval semmi baj nem lesz, nyugi!! :)

Itt a cikk részlet:

"Az utóbbi néhány év komoly tudományos kutatásai olyan adatokat tártak fel, hogy a fogágybetegségért felelős baktériumok átjuthatnak a méhlepényen, illetve a gyulladásért felelős kémiai anyagok olyan folyamatokat indíthatnak el, melyek koraszüléshez és kis súlyú újszülött születéséhez vezethe tnek. A fogágybetegséggel kapcsolatos baktériumtömeg kihívást jelent a fejlődő magzatra és egyes kórokozóknak korai burokrepedést és ennek következtében koraszülést okozó hatása van. A gyulladás következtében a fog körül létrejött tasak fala hatalmas, nyitott sebfelszín, melyen át hatalmas mennyiségű baktérium és azok bomlástermékei jutnak folyamatosan a keringésbe."

2015. márc. 24. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Első voltam amúgy.
2015. márc. 24. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj.. Nem ment el a baba annak ellenére hogy 5 hetesen úgy be volt gyulladva az inyem hogy algopiryn ampulla mellett 1-1,5 órát aludtam négy napig és a rántottát tomkodtem a szamba és 3 falat ment le belőle. Egy doboz augmentin és 5 gyógyszeres csík kellett hogy nagyjából rendbejojjon. Aztán vagy 6 hétig húztam vele majd megint begyulladt, igaz akkor időben mentem dokihoz és gyógyszer nélkül 7 gyógyszeres csíkkal rendbejott. Ezek után szerintem vetélésre és koraszülésre nem ok.
2015. márc. 24. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!