Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családi adókedvezményt, mikor...

Bella 86 kérdése:

Családi adókedvezményt, mikor fizet a NAV?

Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 10:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
elég baj, ha tényleg így kapjátok, ugyanis törvényesen nem jár.
2015. márc. 20. 18:55
 12/23 anonim ***** válasza:
Hát én ezzel nem tudok mit csinálni. Megkapta a munkahelyéről a papírt,kitöltöttük,nekem a doki kiadta az igazolást,bevitte a munkáltatóhoz,elvették és ott mondták neki,hogy majd ha beadta a bevallást,akkor visszamenőleg kifizetik. Én ennyit tudok,ezen kívül,nem tudom,hogy ki,hogy merre mi van,de pl. 2 ismerősömnél is így van. Nem házasok és ők is így kapták.
2015. márc. 20. 18:57
 13/23 anonim ***** válasza:

A családi kedvezmény érvényesítésére jogosult a várandós nő és a vele közös háztartásban élő házastársa. (ez a törvény szövege)

Éves bevallásban lehet megosztani olyannal is, aki nem jogosult (ebben az esetben az élettárssal).

Szóval szabálytalanul kapjátok :(

2015. márc. 20. 18:57
 14/23 anonim ***** válasza:
Én is olvastam egyébként pár hónapja, és mondtam is nagyon jó,mert még csak eljegyzés volt. De hát most én nem tudok ezzel mit csinálni. Meglepődtem rajta én is.
2015. márc. 20. 18:58
 15/23 anonim ***** válasza:
De egyébként ha az éves bevallásban az élettárssal is meg lehet osztani,akkor miért szabálytalan?
2015. márc. 20. 18:58
 16/23 anonim ***** válasza:

és újra mondom, igazolást ne adjátok le!!! Mindent, ami a bevalláshoz kell (M30, orvosi igazolás, stb, nektek kell megőrizni)

Nem bunkóság, csak jótanács, szükség lehet rá. Vagy kérd vissza, vagy kérj újat az orvostól.

És közben zokogok, hogy ilyen szakemberek dolgoznak a szakmámban :(

2015. márc. 20. 18:59
 17/23 anonim ***** válasza:
Oké,köszi,megmondom a páromnak,hogy kérje vissza feltétlenül!
2015. márc. 20. 19:00
 18/23 anonim ***** válasza:
Azért szabálytalan, mert a törvény azt írja elő, hogy év közben házastárssal lehet közösen igénybe venni. Megosztani nem jogosulttal csak éves bevallásban lehet. Pont úgy, mint mondjuk olyan párnál, ahol van közös és nem közös gyerek. Év közben mindkét szülő a sajátjára kaphat csak kedvezményt, ha azt nem tudja kihasználni, akkor a bevallásban a másik fél igénybe veheti a nem saját gyerekre is.
2015. márc. 20. 19:00
 19/23 anonim ***** válasza:
Hát oké. :D Majd utána járok ennek,mert azt sem akarom,hogy utólag meg baj legyen belőle,ráadásul úgy,hogy nem is a mi hibánk.
2015. márc. 20. 19:03
 20/23 anonim ***** válasza:
Akkor egy gyors kérdés. Ha van apasági nyilatkozat,akkor viszont majd visszaigényelheti az adóbevallásban a 91. naptól a születéséig a kedvezményt? Mert azt olvastam,most ahogy jobban utána jártam.
2015. márc. 20. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!