Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 12. heti vérvételen mit...

A 12. heti vérvételen mit néznek? Kitől kapom majd a beutalót?

Figyelt kérdés
Az orvosom mondta, hogy a 12. heti UH után vérvétel, de nem adott beutalót. Megyek előtte a védőnőhöz, van rá esély, hogy tőle kapok? Igaz, ő nem orvos...
2010. febr. 16. 07:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia!Kaphatsz a védőnőtől is!De általában a doki szokott adni!Egyébként néznek éhgyomori vércukrot,HIV,Hepatitis,vércsoport stb.!Ha van esetleg állat a lakásban vagy a közvetlen környezetedben szerintem kérj egy toxoplazmát is!Mert azt csak úgy maguktól nem csinálnak!Én ezt nem tudtam,és mivel vannak állataim így utólag kértem!De sok idő mire megjön au eredmény!Üdv:18 hetes kismama
2010. febr. 16. 07:53
 2/3 anonim ***** válasza:

A védőnőtől kapod meg a beutalót. Ne izgulj, ez minden bizonnyal a kombinált teszt lesz Nálad. Nekem is ugyanígy volt. 12 hetes UH, utána rögtön vérvétel. Csak 1 kémcső vért vesznek, és NEM kell éhgyomorra menni. Ebből a vérből csak 2 értéket néznek, AFP és szabad béta HCG szint. Ezt vetik össze az UH eredménnyel, és kb 1 hét után kapod meg sms-ben az eredményt, vagyis egy kódot, amivel fel kell menned egy honlapra. Ott kiírják a leletet, hogy mennyi az arányod a Down kórra és az Edwards kórra. Ha mindkettő 250 alatt van, akkor a kombinált teszted negatív.

A nagy rutin vérvétel a 16. hét körül szokott lenni, oda éhgyomorra kell menni, ott már mindent néznek, vércukor, gépi vérkép, süllyedés, vércsoport, ellenanyag szűrés, stb.

Boldog babavárást,

23 hetes kismama

2010. febr. 16. 13:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. febr. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!