Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen mozgások számítanak a...

Milyen mozgások számítanak a mozgásszámlálásnál?

Figyelt kérdés

31. hétben vagyok és mondta a védőnő hogy kezdjem gyakorolni a mozgások számolását, csak nem magyarázta el mi számít mozgásnak, és mi mennyinek:)

Amikor 3 másodpercenként csinál valamint, az mind 1-1 mozgásnak számít?

Étkezés után minden egyes mozgás számít, vagy csak a nagyobbak (pl: rugás)?Amikor kicsit megfordul, izeg mozog csak az is számít?Fejfekvésű már, sokszor érzem hogy matat alul a kis kezével meg talán forgatja a fejét is, az is számít?És persze sokat nyomja ki magát. És étkezések közötti mozgásokat is számoljak?

Nekem jelenleg kb ugy néz ki hogy reggel felkel velem: reggeli közben és utána bejelentkezik.

amíg beérek a munkába van egy kis matatás.

Egész délelőtt mocorgások, kisebb rúgások vannak.

Ebéd után ugyan ez. 4körül minden nap elmegy egyet aludni kb 6-7ig ( ezt csinálja már vagy 1,5 hónapja, olyankor nem nagyon tudom felkelteni sem:) csak kinder tejszelettel...:). Este bulizik egyet, megy a hullámzás. Éjszaka szinte végigaludjuk az éjszakát, néha érzem csak egy fordulásnál hogy nem tetszik neki ahogy fekszek és akkor tapiskol oldalt. De amint helyzetet változtatok abbahagyja. És minden kezdődik előröl.

2015. márc. 16. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem anno első babával azt mondta a védőnő, hogy akkor számoljam, ha keveset mozog.

Ha tulajdonképpen egész nap érzed őt (akárhogy is), akkor nem kell számolgatni.

Első babám egész nap mocorgott, szerintem ha számoltam volna, akkor egész nap csak a matematika birodalmában forogtam volna. Második babámmal már nem is érdekel a számolgatás, mert szintén nagyon sokszor érzem őt!

Én nem is értem minek kell magamat még a számolgatással is stresszelni. Amit amúgy leírtál, abból az derül ki, hogy mozgékony a babás, bőven megvan a "minimum mozgásszám", nem hiszem, hogy ennél jobban bele kell ebbe a számolgatásba folyni.

2015. márc. 16. 12:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen több helyen olvastam már hogy ez egy felesleges stressz forrás a kismamáknak..de még a kiskönyvbe is húzogattatni akarja velem a dolgokat..

Az hogy nem érzem arra vonatkozik amikor kis matatgatás sincs?

2015. márc. 16. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát igen, ha egyáltalán nem érzed. Ha matat gyengéden, az is valamiféle mozgás, tehát jelzi, hogy itt vagyok, megvagyok.
2015. márc. 16. 13:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást:)
2015. márc. 16. 13:52
 5/5 anonim ***** válasza:
rúgás,kinyomja magát és kifesziti,meg uszkál a magzatvizbe ezek számitanak mozgásnak.Ha egésznap és sokszor érzed őt,akkor rendben van.Ez csak akkor jó,ha keveset mozog vagy nm mozog.
2015. márc. 16. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!