Szerintetek jöjjek táppénzre?
Én még nem szeretnék táppénzre jönni.Azt terveztem,hogy kb.5.hónapig dolgozom.A terhességem első hónapjában semmi rosszul létem nem volt,aztán meg elkezdődött,de kb.1 hétig tartott.Tegnap óta megint tart ez az émelygés,hányinger stb.Ma nem is voltam dolgozni,de még szeretnék menni,ha jobban leszek.A férjem viszont nem enged,attól fél,valami bajom lesz.Szerintetek mit csináljak?
15 hetes kismama
Szia!
Én is szerettem volna dolgozni 7 hónapig, de barnás folyás miatt a dokim kiírt és 3 hetes pihi után úgy döntött nem is enged vissza. Pedig jó lett volna, hiányzott a közösség, persze az otthoni pihi, szabadság is jó volt.
Ha tolerálja a munkahelyed, hogy néha késel pl. ha rosszul vagy, vagy néha hiányzol, de szeretnél dolgozni és nem veszélyes a munkád, akkor menj nyugodtan. Utána úgyis sokáig otthon leszel. Főleg, ha jó a csapat és szeretsz bejárni, és nem megterhelő a munka, dolgozz nyugodtan. Az, hogy rosszul vagy, a babára nem veszélyes, természetes az elején, ha így van. Ha meg már nagy lesz a pocid, és pl. nem bírja a derekad az ülőmunkát, nyugodtan kiírathatod magad.
De természetesen saját belátásod szerint dönts. Ha el tudod látni a munkád és nem megterhelő, nyugodtan járjál be dolgozni.
Probléma mentes terhességet és könnyű szülést kívánok Neked!
Beus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!