Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35hetes terhes vagyok a 29....

35hetes terhes vagyok a 29. héten volt a babám 1.80 -2kg között azóta nem volt uh-m milyen súlyba lehet most a drágám? (terhességi cukrom van)

Figyelt kérdés
2008. aug. 25. 10:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Ú, gratula a szép súlyhoz, én most vagyok 30 hetes és 1,5 kilós a bébim :) A 30. héttől kb. hetente 100-150 grammot növekszik a súlya, az utolsó 4 hétben pedig hetente akár 250 grammot is. Szerintem a cukor nem befolyásolja, de nem vagyok szakember, szóval ebben nem vagyok biztos. Kitartást, te már látod az alagút végét :)
2008. aug. 25. 10:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Megnéztem azon az oldalon, ahol én követem a babám fejlődését és ott a 29. hétre kb 1,2 kg-os súly írnak, a 36. hétre pedig két és fél kilót. Gondolom a te babád a terhességi cukrod miatt volt nagyobb, tehát valószínű, hogy ő már átlépte az itt említett 2,5 kg-ot, csak azt nem tudom, hogy ilyenkor arányosan annyival több, mint a 29. héten volt, vagy pedig kevésbé intenzív a súlynövekedése. Ha ugyanaz az arány maradt, akkor elméletileg már most négy kiló körül lenne a babád, ami azért szerintem túlzás, mert akkor ha a 40. hétig bent marad tényleg nagyon nagy lesz, még a terhességi cukor mellett születéshez képest is. Ha csak simán annyival több, mint a 29. heti átlag, akkor 3,2 kg környékén van. Ezen az oldalon még azt is írják, hogy a 37. héttől hízik kb 28 gr-ot naponta a baba.

Azt azért nagyon hangsúlyosan kiemelném, hogy mérget semmire sem szabad venni, sem a nagykönyv szerinti értékekre, amit például én olvastam a honlapon, sem az uh súlybecslésére, mert nagyon nagy eltérések lehetnek.

2008. aug. 25. 11:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat hát kb. én is olyan 3.5 re saccoltam az első fiam is nagy súllyal született a 36.hétre 3450g és az gyönyörű nem is hiszi el senki hogy koraszülőtt. Hát remélem most a héten már csinál a doki uh. mert igen csak 6 hete nem volt és legalább egy saccot tudjak hogy kis maratonra vagy nagy maratonra készüljek. De szerintem nem húzom ki a 40 hetet van egy olyan érzésem. Köszi a válaszokat.
2008. aug. 25. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!