Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogyan eli meg a szules...

Ki hogyan eli meg a szules elotti idoszakot?

Figyelt kérdés
4hetem van hatra...mult het ota nem dolgozom.Mar kesz a babaszoba,bepakoltam a borondbe es szamolok visszafele....Engem nagyon megvisel mostanaban az a gondolat,hogy innentol masrol sem fo szolni az eletem csak a haztartas vezeteserol es a gyereknevelesrol,nagyon sokat sirok emiatt!Teljesen ugy erzem,hogy be vagyok zarva es meg egy kicsit sem lehetek a magam ura es semmi nem marad meg a regi eletembol.Elhanyagolva erzem magam aki csak jelen van a ferje eleteben,de nem mint tars!
2015. márc. 2. 18:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Én abszolút másként éltem meg. Életem legboldogabb időszaka volt a pocakosság is és most az anyaság is. (teszem hozzá, páratlanul jó természetű idáig a kislányom.) Vártam is a szülést is és nem is.Azért vártam, hogy végre kézben tarthassam a kislányom, de amiatt nem, hogy imádtam pocakosnak is lenni. (Bár tény, hogy problémamentes és könnyű terhességem volt, a pocakomon kívül észre se vettem, hogy terhes vagyok. ) Nem sajnálom a régi életem, persze az első pár hét fura volt, hogy szinte csak itthon, de szerintem igaz a nagy közhely, csak ránézek a kislányomra és ez mindent megér :) Miért érzed magad elhanyagolva?
2015. márc. 2. 18:56
 2/3 anonim ***** válasza:

"Elhanyagolva erzem magam aki csak jelen van a ferje eleteben,de nem mint tars!"

Ha jól értem, akkor a probléma nem a szüléssel és a gyerekvállalással kapcsolatos, hanem a párkapcsolatod nem működik.

2015. márc. 2. 19:37
 3/3 anonim válasza:

Én is negatívan éltem meg a dolgot. Szerettem dolgozni, naponta bejárni, emberekkel beszélgetni, együtt dolgozni... Életem legmagányosabb időszaka a terhesség végén lévő otthonlét, majd a születéstől kb 2 éves koráig... Haszontalannak éreztem magam, aki csak főz, mos, takarít, bevásárol, várja haza a férjét, meg tisztába teszi a gyereket, elviszi sétálni, játszótérre... A felületes "beszélgetések" a pénztárossal, a zöldségessel vagy az éppen lent lévő játszóteres anyukával nem igazán voltak az én világom. A lányommal nem beszélgetni tudtam, csak beszélni hozzá. A férjemmel pedig kifogytunk a témákból, nem tudtam neki semmi újat mesélni, így lassan az is átalakult egyfajta hallgatássá, amikor is ő meséli a munkahelyi élményeit. Majdnem rá is ment a kapcsolatunk. Mi előtte költöztünk messzire minden baráttól és rokontól. Akik barátok a közelben voltak, azok meg egyre kevesebbet keresték a társaságunkat, nem volt gyerekük, szórakozni akartak, velünk nem lehetett. A társaság szerintem fontos.

Rajtam egy tanfolyam segített. Amint a férjem hazaért, megkapta a kicsit, én meg futottam tanulni, jogsit szerezni. Most ért véget, de mivel megint költözünk, így könnyebb, van mit csinálni. Szerintem alkatfüggő. Van, aki alig várja, hogy ne kelljen dolgoznia, hanem otthon lehessen, és akkor érzi magát igazi nőnek, hasznosnak, akkor a legboldogabb. Keress valamit, bármit, ami kimozdít ebből, mert a kicsi megszületése nem fog. Ha már egy hét után így érzed... talán a baba is csak egy lesz a háztartási feladatok közül.

Nincsenek barátaid, ismerőseid, rokonaid, akikkel jobban elmélyítheted a kapcsolatodat? Nem tudsz mondjuk a szakmádban tanulni valami újat? Tanfolyam, ami munka mellett nehéz lenne, vagy esetleg egy hobbi...

2015. márc. 4. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!