Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetesen normális, hogy...

5 hetesen normális, hogy ennyire fájdogál a méhem?

Figyelt kérdés
Reggel is arra ébredtem, hogy őrült fájdalmaim vannak, napközben enyhült, aztán néha-néha nyilal bele. Volt valaki még így ezzel?
2008. aug. 23. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Az " őrült " fájdalom az nem normális. A terhesség alatt szinte mindenkinek itt-ott folyamatosan fájdogál a hasa, főképp a méhet tartó szalagok nyúlása okozza a kellemetlen nyilaló feszülést, de az nem olyan elviselhetetlen.

Ha nagyon fáj, nézess átfogó UH-t nehogy méhen kívüli terhességed legyen, mert az nagyon tud fájni esetenként, amikor a petevezetőben van.

2008. aug. 23. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is nagy fájdalmaim voltak az elején,magneb6tal jó lett,de persze méhen kívüli terhesség is okozhatna,de az nem csak reggel fájna.Beszélj az orvosoddal!
2008. aug. 23. 21:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Beszélek a dokival, remélem minden okés lesz.
2008. aug. 24. 07:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen jellegű a fájdalom? Olyan, mint a menstruációs görcs? Ha összehasonlítod a korábbi mensikor jelentkező görcseddel (ha voltak egyáltalán), akkor ahhoz képest mennyire erős?

Azért kérdezem, mert mert még az erős és nem elviselhetetlen görcs is lehet normális a terhesség elején. Nekem speciel szinte soha nem fájt mensikor a hasam, meg sem éreztem, ennek ellenére 4-6 hetes terhesen sokat görcsölgettem. Nekem akkor erősnek tűntek és egyszer-egyszer meg is ijedtem, hogy valami baj van, de mivel nagyon hamar el is múltak, így rájöttem, hogy ez csak a méh növekedése miatt van. Néha napközben is éreztem és mindig rettegve mentem a mosdóba, mert azt hittem, hogy biztosan megjött a mensim...

Amikor intenzívebb volt, az mindig éjszaka jelentkezett, de összességében tényleg elmúlt a hatodik héten és meg tudtam különböztetni attól a görcstől, amikor valami baj van. Tehát nem "őrült" fájdalom volt, inkább csak erősen kellemetlen, amit felnagyított a terhesség ténye, hiszen féltem, hogy ez nem normális és esetleg valami rosszra utal.

Azt a görcsöt, amikor tényleg valami baj van, azt észre veszi az ember szerintem, mert nekem 12 hetesen volt egy bevérzésem, félig levált a placentám és akkor egyik pillanatról a másikra olyan erősen begörcsöltem, hogy a székig csak összegörnyedve tudtam elmenni és ülni is alig bírtam, egyből tudatosult bennem, hogy ez meg sem közelíti azokat a mensi szerű görcsöket, amiket az elején tapasztaltam, hanem valami baj van és indulnom kell a kórházba. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, az ember szervezete erőteljesen és kétséget kizáróan tudja jelezni, ha tényleg baj van.

2008. aug. 24. 08:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Arra ébredtem, hogy összegörnyedve fekszem és nagyon erősen fáj a méhem, mintha vizszintesen átszúrták volna egy késsel. Hosszú percekig voltam így, még levegőt venni is fájt, aztán szép lassan elmúlt és kiengedtem ebből a görnyedtségből. Azóta semmi, kivéve a múlt éjszakát, mert akkor megint volt egy rövid, de már nem annyira erős görcsöm. Már arra is gondoltam, hogy nem lehet, hogy kajától van ez. Anyósoméknál friss borsóleves volt az ebéd, és mivel nagyon szeretem ettem is belőle, nem lehet, hogy ez is okozhatja. Ha igen, akkor inkább lemondok róla.
2008. aug. 25. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!