5 hetesen normális, hogy ennyire fájdogál a méhem?
Az " őrült " fájdalom az nem normális. A terhesség alatt szinte mindenkinek itt-ott folyamatosan fájdogál a hasa, főképp a méhet tartó szalagok nyúlása okozza a kellemetlen nyilaló feszülést, de az nem olyan elviselhetetlen.
Ha nagyon fáj, nézess átfogó UH-t nehogy méhen kívüli terhességed legyen, mert az nagyon tud fájni esetenként, amikor a petevezetőben van.
Milyen jellegű a fájdalom? Olyan, mint a menstruációs görcs? Ha összehasonlítod a korábbi mensikor jelentkező görcseddel (ha voltak egyáltalán), akkor ahhoz képest mennyire erős?
Azért kérdezem, mert mert még az erős és nem elviselhetetlen görcs is lehet normális a terhesség elején. Nekem speciel szinte soha nem fájt mensikor a hasam, meg sem éreztem, ennek ellenére 4-6 hetes terhesen sokat görcsölgettem. Nekem akkor erősnek tűntek és egyszer-egyszer meg is ijedtem, hogy valami baj van, de mivel nagyon hamar el is múltak, így rájöttem, hogy ez csak a méh növekedése miatt van. Néha napközben is éreztem és mindig rettegve mentem a mosdóba, mert azt hittem, hogy biztosan megjött a mensim...
Amikor intenzívebb volt, az mindig éjszaka jelentkezett, de összességében tényleg elmúlt a hatodik héten és meg tudtam különböztetni attól a görcstől, amikor valami baj van. Tehát nem "őrült" fájdalom volt, inkább csak erősen kellemetlen, amit felnagyított a terhesség ténye, hiszen féltem, hogy ez nem normális és esetleg valami rosszra utal.
Azt a görcsöt, amikor tényleg valami baj van, azt észre veszi az ember szerintem, mert nekem 12 hetesen volt egy bevérzésem, félig levált a placentám és akkor egyik pillanatról a másikra olyan erősen begörcsöltem, hogy a székig csak összegörnyedve tudtam elmenni és ülni is alig bírtam, egyből tudatosult bennem, hogy ez meg sem közelíti azokat a mensi szerű görcsöket, amiket az elején tapasztaltam, hanem valami baj van és indulnom kell a kórházba. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, az ember szervezete erőteljesen és kétséget kizáróan tudja jelezni, ha tényleg baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!