Sem ellátást nem kapok, sem bíztosított nem vagyok sehol. Ez tényleg így van?
Jan.20-án felmondtam a munkahelyemen, 23-án kórházba kerültem elöntött a vér - kiderült h terhes vagyok, bementem a volt munkahelyemre azt mondták passzív tp-t igényelhetek, meg is kaptam, csakh mivel én mondtam fel, így 90 napig nem jelentkezhetek a munkaügyibe, így megigényeltem a méltányossági tp-t, amit meg is kaptam, meg volt a 90 napom, regitsztáltam a munkaügyibe, ahol mondták hogy a jogviszonyaim alapján szept. 15ig vagyok biztosított, ez pont a kiírt szülés időm. Bementem a Mep-hez, ott mondták hogy szülés előtt 28 nappal igénybe lehet venni a thgy-t, a munkaügyibe is ezt mondták, így az ellátásom lezárta a munkaügyi aug 18-án, és 19 től igénybe vehetném a thgy-st. Ma bementem a mep-hez, egy másik nő volt, és azt mondta hogy minden papírom meg van hozzá és jogosult vagyok rá, de meg kell várni míg meg születik a baba, és mondtam neki hogy itt mondta azt a kollegája hogy így csináljam, sőtt a munkaügyibe is mondták hogy sok kismama igy csinálja. Azt mondta ez nem így van, azzal foglalkozzak amit ő mond. Így most sem ellátást nem kapok, sem bíztosított nem vagyok sehol. Ez tényleg így van??
Vagy egy ilyen hülyét fogtam ki? Ha így van akkor az egész biztosításom most megszünik mert 2 éve folyamatos Segítsetek kérlek
szia nem így van, jár nekeda tgys jogosult vagy rá menj visza és igényeld egy kicsit erélyesnek kell lenni mert nem igen akarnak együttműködni a mep-nél. hol laksz?
mi is igy voltunk csak nem egyézsen ebben az ügyben hanem mi a gyedet intéztük de egy hülye majdnem tönkrevágott mindent
menj vissza és csapj az asztalra
Szia! Debreceni vagyok
Akkor jár nekem ügye???
Hétfőre gyűjtök egy kis erőt, mert ma már kibőgtem magam, és visszamegyek, remélem nem ő lesz akkor!
köszi
Mi???
Gyedet miért nem? nekem azt mondták hogy a tgyás lejárta után másnap már igényelnem is kell és 2 évig kapom!
Na jó, kezdek tényleg belefáradni ebbe az egészbe!
hihetetlen
Szia!
Elég bonyolult ez az egész. Ha biztosított voltál, jogosult vagy a Gyed-re, úgy tudom az összeg alapja a gyermek születési éve előtti év keresete. Tehát nálad 2007. És biztos hogy 28 nappal előbb megkezdheted a tgyás-t, úgyhogy menj vissza és tényleg csapj az asztalra. Légy határozott! Nincs valaki ismerősöd, aki még számolni is tudna neked? Minél konkrétabb dolgokkal állsz ott elő, és látják hogy nem tudnak lerázni, annál nagyobb az esélyed hogy nem dobnak ki! Ha viszont nem segítenek, azt kell elrendezned, hogy biztosított légy a szülésig: lehet letölteni hozzá formanyomtatványt, vagy kérni a hivatalban (úgyis méssz), havi 4000 körül van, és a legrosszabb esetben úgyis csak egy haviról van szó. S Tgyás 168 napig jár, utána a gyed következik a gyermek 2 éves koráig. Ha kapsz tgyás-t, a nagyobb jövedelműeknek (és akiknek a szülésig a vállalata adja a fizit)érdemes a szüléstől kérni azt, mert annak az összege nincs maximalizálva.
Bocsi, az előző vagyok, rossz gombot nyomtam. Szóval neked biztosan érdemes a szülés előtt igényelni, mert vállalat már nem áll mögötted. Sajna így minden papírodat azt hiszem neked kell intézned, bár ebben sem vagyok biztos. Az oep.hu-n nézz utána!
Az van benne :
"a terhességi gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át bitosított volt, és
-a biztosítás fennállása alatt, vagy
-a biztosítás megszünését követő 42 napon belül szül, vagy
-stb... Szerintem te az utolsóba benne vagy, nem?
A gyed kicsit kacifántosabb nekem, olvasd át a honlapot!
Sok sikert! És sok boldogságot! Sírni meg ne sírj, nem lesz jobb, és a babának sem használ ha szomorú vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!