Számolunk kicsit? Hány hónap egy terhesség?
Figyelt kérdés
Elvileg 9, gyakorlatilag 10. Akkor hogy is van ez? Hány hónapos terhes az, aki pl. 12 hetes?2015. febr. 5. 13:40
1/9 anonim válasza:
40 hét, azért lett 9 hónap, mert vannak 5 hetes hónapok is.
2/9 anonim válasza:
Csak 9 hónap. Az utolsó menstruációtól számolnak 40 hetet. Az eleve a teherbe eséstől általában 38 hét. Ráadásul egy hónap nem pont 4 hetes, hanem kicsit több. Nehéz átszámolni, főleg a középidőben. Szerintem a 13 hetes pont 3 hónapos.
3/9 anonim válasza:
Valójában eredetileg a szervezet ciklusa nem az írott naptárunkhoz van "beállítva", hanem a hold ciklusaihoz. Egy várandósság 10 holdhónapig tart, ami 10*28 nap. Egyszerűsítve 40 írott naptári hét.
5/9 anonim válasza:
Az utolsó írta a legjobban.
10 holdhónap, 9 naptári hónap.
Pl. én hétfőn leszek pontosan 3 hónapos, és aznap leszek 13+1 hetes.
6/9 anonim válasza:
Én mindig terhesség alatt is és miután megszületett is, úgy számoltam, hogy azon a napon, amikor megjött utoljára (pl legyen ez 4.-e), akkor minden hónap 4.-én telt el egy hónap. Most meg, hogy megszületett, azt a napot veszem alapul, amikor megszületett. Most lesz 2 hónapos pár nap múlva:D
7/9 anonim válasza:
Jesszusom!! Mennyi idő alatt állt össze a fejedben a kérdés??
8/9 anonim válasza:
én naptáramban nem 4 hetesek a hónapok... ;) szóval 10 hónap nem lehet a 40 hét... :D
9/9 anonim válasza:
#8 Négy hetesek? :)
Egyetlen hónap van, ami négy hetes, a többi 4+2 vagy 4+3 hetes.
Akkor nálad egy 36 hetes kismama az 9 hónapos? Pedig alig múlt 8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!