Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 hetes terhes vayok és...

19 hetes terhes vayok és többször keményedik a hasam egy nap. Főképp délután kezdődik. Ugye nem lehet baja a babának?

Figyelt kérdés
Hivatalban dolgozom és egész nap ülök. Igyekszem minél többször felállni és mozogni, de sajnos úgy látszik ez nem segít. Tudtok valami tanácsot adni?
2010. febr. 10. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!Szedjéj Magne B6-ot!3×1 kezd!Nem lesz semmi baj!Nekem 16 hetesen kezdett keményedni a hasam,de mióta szedem semmi bajom!20 hetes kismama

Anett

2010. febr. 10. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:
*szedjél
2010. febr. 10. 09:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A magnézium tényleg jó rá, de én a Béres magnéziumot ajánlom, mert magasabb dózisú, jobb felszívódású és olcsóbb. Csak nincs akkora reklámja. A keményedésektől a babának nem lesz baja. Azért érdemes rá mégis odafigyelni, mert koraszüléshez vezethet. A magnézium izomlazító, ezért hatásos.
2010. febr. 10. 09:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok!Én is azt hallottam,hogy jobb a Béres Magnézium!De a multkor ezt akartam venni és azt mondta a gyógyszerész,hogy nincs és klönbenis a Magne B6 a legjobb!Pedig kimamáktól hallottam,hogy jobb a Béres!Azért ők csak tudják!:-)
2010. febr. 10. 10:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Én is a Béres féle MagneB6-ot ajánlom abból elég napi 1 szemet bevenni és sokkal olcsóbb. Az orvosok is ezt ajánlják. És én is ülőmunkát végzek, sajna nekem is sokszor keményedik, ha túl sokáig ülök, és éppen ezért jövő héttől táppénzre megyek, mert az első babámnál már 22 hetesen kinyílt a méhszájam és feküdni kellett végig, ezt pedig most el akarom keülni. Érzem, h a sok ülés nem tesz jót az összehúzódásaimnak. De a magne B6 vmit segít.

23 hetes km

2010. febr. 10. 10:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Én napi 3x2 magnerot-ot szedek. A dokim ezt javasolta. Ha keményedett a hasatok akkor lefeküdtetek vele? Mert nekem elég kínos mindig hakéreckedni. Mondjuk szerencsére nagyon rugalmas főnököm van és meg szoktam oldani hogy hazaviszem a munkát és otthon dolgozom.
2010. febr. 10. 10:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is ez a bajom, most 20 hetes vagyok. A Magne B6-ot - az orvosom szerint - 3*2-ig lehet emelni. Van többféle majnéziumos készítmény. A dokim most azt javasolta, hogy nézzem meg a többit is, a lényeg, hogy ne lépjem túl a napi 1000 mg-ot.

Még nem néztem meg a többit, mert van egy egész doboz magne b6-om és szerencsére még elég a napi 3*1.

Amúgy tényleg figyelj a keményedésekre, mert koraszüléshez vezethet.

2010. febr. 10. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
10.05-ös vagyok. Naponta nagyon sokszor előfordul, főleg délután nekem is. Én nem megyek haza, hanem gyorsan lecsúszok a széken, félig fekvő helyzetbe, és lassan elmúlik. Mondjuk irodai munkám van, és megértőek az én főnökeim is.
2010. febr. 10. 10:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a bajom. Holnap töltöm a 20. hetet, de már vagy 2 hete fájdogál keményedik a hasam. Főleg délután és este nekem is. Én már a max adagot szedem a MagneB6-ból, azaz a 3x2-öt. Ma kérdeztem a védőnőt, hogy ez normális-e ennyi idősen, hogy ennyi magnézium mellett keményedik a hasam. Azt mondta, hogy előfordulhat sajnos, de amégy nincs erősebb görcs, addig ne aggódjak. Hát nem tudom. Lehet, és is váltani fogok inkább valami másra, mert ez így nagyon nem jó, és sokba is kerül. Alig több, mint 5 napig elég egy 50 szemes MageB. 1500Ft-tal szorozva havonta, az már jó kis összeg, és még nem is használ rendesen...
2010. febr. 10. 15:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát igen. Én is magneB6-ot szedetm sokáig, de mihelyst elmúlt a hányinger áttértem a magnerotra. Abból egy 200 szemes kerül 6300 Ft-ba. Napi 6 szemet szedek belőle, szükség esetén bevehető 10 szem is egy nap a védőnőm szerint. Ugyhogy megérősebb mint a magne B6. Én ajánlom. Szerencsére ma nem volt még keményedésem. Remélem már nem is lesz.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Megnyugtató hatással volak rám.

2010. febr. 10. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!