Fiatal (20-23 körüli) kismamák történeteire lennék
kíváncsi?
Szia!Én 21 éves vagyok és április közepére várjuk a babaánkat.4 éve vagyunk együttt a párommal.Tavaly decemberbe költöztünk egy panel lakásba(de már azelőtt is együtt laktunk,csak ez saját).tervezett baba volt.Én befejeztem a sulit levizsgázgattam,sajnos nem sokat sikerült dolgoznom,az én szakmámban nem nagyon lehet.A párom 25 éves és nyomozó.Körülményeink:anyagilag eltudjuk látni magunkat és a babát is,de így,hogy baba lesz mégis kertes ház az ideális.Most probáljuk eladni a lakásunkat és építkezésbe fogni nyáron.Ez nállam okoz némi dillemmát.Építkezni kis gyerekkel stb...de a gyerek miatt jobb lesz.Segítségem az lesz a szülők közel laknak,így ez sem okoz fejfájást.Ha lenne még valami amire kíváncsi vagy kérdezz,hírtelen ennyi jutott az eszembe.És a te történeted?
2010. febr. 10. 08:03
2/12 A kérdező kommentje:
szia! köszönöm a történeted. én 23 éves vagyok, el kellett jönnöm táppénzre sajnos, mi szeptemberre várjuk a babát, de anyagilag így sajnos nem jövünk ki túl jól. mondhatni sehogy. ráadásul albérletben lakunk, azt is fizetni kell. már egy éve vártuk a babát, de nem gondoltam, hogy ilyen helyzetbe fogunk kerülni. nehéz, rettenetesen. nem tudok mit kezdeni ezzel a megváltozott helyzettel. úgy szeretnék dolgozni, keresni, de nem tudok. annyira kilátástalan. párom ugyan dolgozik, de most az se túl sok. még 2-3 hónap és talán jobb lesz, de addig?
20 évesen szültem, már nem tanultam, hanem melóztam, hamar táppénzre kellett mennem. Albérletben laktunk, néhány hónapja voltunk házasok, amikor terhes lettem, nagyon boldogok voltunk! A családjaink nem annyira, de ez elmúlt amint megérkezett az unoka. Azt hittem, mintacsalád vagyunk, szép fiatal pár tökéletes gyerekkel.
4 év múlva elváltunk :(
2010. febr. 10. 08:32
Szia! én vagyok az előző válaszoló.Mi azért mertük beválalni a babát mert biztos,hogy a párom fizetése megvan.Neki az biztos munkahely,ráadásul nem dolgozik rosszul 1 nappal,1 éjjszaka és 2 nap itthon.Mellette kiskutyákkal foglalkozunk így a másik fizetés abból is befolyik havonta.Én ha akartam se tudtam volna dolgozni,mert veszélyeztettet terhes voltam és az elején korházba kerültem.De gyest családit kapni fogsz ha azt nézzük jobb mint a semmi.Esetleg gyed-et kapsz?Sose gondolj arra,hogy egy gyerek anyagilag teher lesz nem jó hozzáálás.Albérletbe laktok,saját ház fenttartása sem kisebb költség.sőt!Arra még jobban költ sz ember.
Szépen apránként vásárolj a babaának szükséges dolgokat,nem ugy terheli meg a pénztárcát,mint mikor hírtelen adsz ki sok pénzt.Nekünk már mindenünk megvan csak a baba hiányzik.
2010. febr. 10. 08:32
az utolsó válaszoló=08:03
2010. febr. 10. 08:34
6/12 A kérdező kommentje:
ja, nem, nem. dehogy tartom anyagi tehernek a babát! erről szó sincs. csak sajnos van hitelem és úgy gondoltam azt még ki tudom fizetni majd amire megjön a baba, de így a 35000 ft táppénzből kell azt is fizetni. párom pedig 120körül kap, 80 a rezsi+lakbér. (+telszámla, internet, tv) szóval nagyon nehéz. a babának nem kell sok dolgot venni, mert a miénk lesz a 7. gyerek a családban :) annyi mázlink van hogy csak nagyon kevés dolgot kell megvennük. a második válaszolónak üzenem, hogy nagyon sajnálom őket, a baba nálad maradt? apával jóban vagytok azért?
7/12 A kérdező kommentje:
és remélem hamarosan elköltözünk az albérletből, mert kaptunk egy nagyon kedves falajánlást, ahol nem kell majd lakbért fizetnünk. a nagy segítség lesz.
Szia!Én vagyok ezen az oldalon a legfiatalabb babára vágyó.:)
18 éves vagyok,szeptember óta próbálkozunk babával.Novemberben terhes lettem,majd 6 hetesen elvetéltem.Vártunk 2 hónapot,és ebben a hónapban újra próbálkozunk.Remélem sikerül,beleadunk anyait,apait.A párom 34 éves,2 éve együtt élünk.Én levelezőn 1. éves főiskolás vagyok,a párom pedig mezőgazdasági vállalkozó.Elég jól keres,:) mindenünk megvan,és a baba nem okozna nagy fejfájást.Én nagyon vágyom rá,részünkről nem csak holmi fellángolás.:)
2010. febr. 10. 11:58
Szia! Mikor megtudtam hogy babát várok 23 voltam, januárban töltöttem a 24-et. Sajnos augusztusban elment egy babánk így a mostanival az első perctől kezdve itthon vagyok. Kórházban is töltöttünk egy hetet sok hányás miatt szóval esélyem se volt dolgozni. A munka és a kollegák nagyon hiányznak de mivel másik városban dolgoztam így nem nagyon tudom meglátogatni őket. Mikor kiderült a nyáron hogy babánk lesz elkezdtünk gyűjtögetni és miután elment akkor sem hagytuk abba így már lassan van egy kis alap a babaholmikra. Mi is albérletben lakunk így nem vagyunk anyagilag eleresztve, sőt pénzzel a leendő nagyszülők sem tudnak segíteni. Az első baba elvesztése nagyon megviselt minket de ezt a kis manót már nagyon várjuk ha minden jól megy augusztus végén fog születni.
2010. febr. 10. 17:06
10/12 anonim válasza:
ne parazz ezen mert ez nem jo a babanak sem.mi mondjuk sajat lakasban lakunk de egyedul pillanatnyilag csak en dolgozom.mi is szeptemberre varjuk a babat addig meg sokminden tortenhet de a baba a fontos majd csak lesz valami a tobbivel is.
2010. febr. 10. 18:40
Kapcsolódó kérdések: