Rosszullét és baba neme? Mitől van valaki rosszul vagy nincsen?
Fiamnál semmi tünetem nem volt. Csak a hasam nőtt, ennyi.
Lányomnál volt minden: 14. hétig 24 órában hányinger, bedagadt a lábfejem, visszér, aranyér, szeméremcsont fájdalom, a hasam a kb 25. héttől le akart szakadni, majdnem cukros lettem.
Mindkét terhességemnek ugyanolyan állapotban futottam neki és közben sem történt semmi.
De ez nem jelent semmit, barátnőm végig a halálán volt a hányingertől, hányástól, pajzsmirigyes és cukros lett . És fia született.
Szóval ennyi. :)
Semmi összefüggés nincs a kettő között.
Ez csak az adott terhességen és az adott kismamán múlik.
Ha nekem a tünetek alapján kellett volna egy bizonyos nemű gyerekemnek lenni, akkor lányomnak kellett volna születnie. Ugyanis a babona szerint, amelyik kismama sokat van rosszul, van hányingere, illetve az édeset kívánja, annak lánya lesz. Na, már most, nekem szó szerint az egész terhességemet végig kísérte a hányinger, hányás, émelygés és somlói galuskát ettem volna, meg képviselő fánkot, vagyis az édeset kívántam. Ehhez képest fiam született.:)
Szóval ne keress összefüggéseket, mert nincs.:)
Két lányom van. Az egyikkel tünetmentes, tökéletes terhességem volt. Másikkal pedig szörnyen éreztem magam, tünetek hegye jött elő, nehéz terhesség volt.
Hogy miért? Fogalmam sincs. Végülis a szervezetnek ez nem egy gyakori "inger" (mármint a terhesség), és lehet emiatt is másképp reagálja le. Meg számíthat a korod, a táplálkozásod, az aktuális életkörülményeid, nem tudom...
Szerintem ez egyszerűen hormonális "csoda". Mert azok aztán egy sima mensit is képesek megkeverni, nemhogy egy terhességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!