Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit éreztetek amikor először...

Mit éreztetek amikor először mozdult meg a baba? Csiklandozást? Vagy mit? és mikor?

Figyelt kérdés
én ma 17 hét 2 napos vagyok, várom már hogy mgemozdul, ma reggel valamit éreztem mintha végig huzta volna valami odabent olyan simogatosan a hasam, de azota nem érzem, lehet nem is az volt csak egy kobor puki?:)
2010. febr. 9. 09:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! én is pont vagyok 17+2 napos! egy ideje érzem már a babucit tegnap pl egész nap szinte folyamatosam mocorgott! olan érzés mintha lepkék lennének a hasamban vagy mintha a szelek gyötörnének de nem annyira kelemetlen. meg néha olyan remegés szerü mintha összerezzenne a hasam. szerintem te is őt érezted már!! bolodg babavárást kivánok!!
2010. febr. 9. 09:50
 2/10 anonim ***** válasza:
én a 18 héten éreztem először. bugyborákoló érzés volt(nekem nem simogatós,meg lepkeszárnyas meg ilyesmiket is szoktamk mondani)ilyen kluttyanás, ahhoz tudnám hasonlitani mikor egy követ bedobsz a tóba pl és ugy kluttyan egyet:D noi ezt jól megfogalmaztam, de én igy éreztem.aztán napokig semmi, és egyszer csak ujra, egyre gyakrabban és intenzivebben. aztán már rugások lettek, most 27hetesen meg már nagyon nagyon tud teperni:D
2010. febr. 9. 09:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan érzés volt, mint az utlsó válaszolónak. De szerintem már te is őt érzed, csak még nem olyan erősen, majd ha későb ugyanezt érzed csak erősebben, akkor majd eszedbe fog jutni, hogy akkor az tényleg az volt.
2010. febr. 9. 10:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

szerintem egyelőre csak jegyezd fel, miket éreztél és mikor, később, ha már biztos vagy akkor vissza tudsz kalkulálni, hogy mi mi lehetett.

nekem a 20.hét körül mozdult először, pedig nagyon odafigyeltem minden kis apróságra.

most már a 24-ben vagyok és már olyan ki s bivaly, hogy őrület!

:)

2010. febr. 9. 10:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia, én a 19 hét első napján éreztem előszőr... olyan volt,mintha egy kis kukacmászott volna a hasamba.. aztán meg mintha hirtelen levegőbuborékokjelentek meg ésel is tűntek.. nah..nálunk ezek a rúgások... :)

20+4 hetes km :)

2010. febr. 9. 11:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem semmi ilyesmi érzésem nem volt. Egyszerűen egy kidudorodás (majd később megérzed) egy rúgás volt, kettő egymás után, majd amikor férjemmel rátetettem a kezét a hasamra mégegy. 17+5 hetesen. Aztán egy hétig semmi. Nem mondhatnám, hogy nem figyeltem eléggé, azért nem éreztem mást, mert a 14. héttől órákat feküdtem hanyatt és figyeltem, hátha érzek valamit... Nekem így jelzett először a babám. Most vagyok 25 hetes, (illetve Ő) és most van csiklandozás, kaparászás, böködés, hullámzás és rúgás is.

Amit leírtál az alapján a babádat érezted. De nálam nem így volt. :)

2010. febr. 9. 11:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Valóban, milyen érdekes, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképp érezzük, és mindenki máskor. Én is bártam a bugyorgást, aztán rájöttem, hogy már kb. 1 hónapja éreztem. Most 2 hete már minden nap legalább 1x határozott "hozzámérést" érzek, hol gyengébben, hol erősebben, szerintem hol a feje, hol a keze-lába. Mindenesetre nagyon jó érzés, gondolom egyetértetek vele. 17+3 hetes kismami
2010. febr. 9. 12:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Én tegnap éreztem először, 21 hetesen. Bugyborékoló érzés volt. Este, mikor lefeküdtem, vízszintesen, akkor éreztem.
2010. febr. 9. 12:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Én 19 hetesen éreztem először megmozdulni. Nekem olyan volt, mintha belülről csikiznének! :o) Nagyon mókás érzés volt.

36 hetes kismama

2010. febr. 9. 14:31
 10/10 A kérdező kommentje:
de jo hogy ennyien irtatok. azota is figyelem, érzek is valamiket.. de mindig azt hiszem hogy a szelek.. na holnaptol nerm eszem puffaszto kaját, akkor majd csak jobban kiderül:)
2010. febr. 9. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!